Estafettemarathon Rosa-Run door centrum van Sittard

<em>Start Rosa-Run 2023</em>
Start Rosa-Run 2023
Foto: SGN

Vanmiddag om 13:00 uur start in het centrum van Sittard weer de jaarlijkse Rosa-Run ten bate van Bijzonder in Beweging.

Deze prestatieloop – geen wedstrijd dus – wordt gehouden door Bijzonder in Beweging in samenwerking met de organisatie van de Kennedy-Mars.

Met de Rosa-Run wordt geld ingezameld voor de stichting Bijzonder in Beweging, die beweegactiviteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. Wekelijks nemen 500-600 deelnemers verspreid over de provincie Limburg deel aan 40 activiteiten. Bijzonder in Beweging werkt met professionele bewegingsagogen die worden ondersteund door meer dan 100 vrijwilligers.

Tot 17:00 uur lopen deelnemers een marathon in estafettevorm. Om de marathonafstand te volbrengen moeten de deelnemende teams 27 rondjes over een parcours door het centrum van Sittard afleggen.

Deelnemende teams bestaan uit minimaal 2 en maximaal 10 deelnemers. Teams van 5 of meer deelnemers moeten een buddy uit de doelgroep van Bijzonder in Beweging in de gelederen hebben.

De route van het rondje is als volgt: start op de Markt en vanaf daar via Oude Markt, Kloosterplein, Deken Tijssenstraat, Ligne, Wolf en Hertzdahlstraat, Haspelsestraat, Brandstraat, Limbrichterstraat, Markt, Plakstraat, Putstraat naar de finish op de Markt.

Na afloop van de Rosa-Run is er in het paviljoen op de Markt van 17:30 tot 20:00 uur een afsluitende netwerkborrel.

Cookieinstellingen