Rosa-Run Sittard trok meer deelnemers

Foto: SGN

Afgelopen maandag, op tweede paasdag, vond in het historische centrum van Sittard weer de Rosa-Run plaats.

De Rosa-Run is een estafetteloop die wordt afgelegd op een circa 1500 meter lang parcours. Het sportieve doel van de Rosa-Run is om binnen 4 uur een zo groot mogelijke afstand te lopen, met als maximum de marathonafstand van 42 kilometer. De opbrengst van de Rosa-Run gaat naar Bijzonder in Beweging. Deze stichting organiseert beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking in Limburg.

Dit jaar namen ruim 120 lopers verdeeld over 15 teams (met in totaal ruim 150 teamleden) – 7 teams meer dan vorig jaar – deel aan deze marathonestafette. De Rosa-Run is uitdrukkelijk geen wedstrijd, maar een prestatieloop. Twee teams van Fortuna Sittard liepen de estafette binnen de drie uur (2:47:59 en 2:51:43). Team SABIC E&PM & YSP deed het daarmee vergeleken met de vijftiende tijd ‘kalm’ aan (3:46:52) en was daarmee 59 tellen langzamer van Team Stichting Mensen met mogelijkheden.

De organisatoren – Stichting Bijzonder in Beweging en Kennedy-Mars Sittard – zijn tevreden met de groei van het aantal deelnemende teams en het aantal lopers en hoopt dat deze trend voor dit sympathieke evenement de komende jaren zal doorzetten. Het is de bedoeling de Rosa-Run jaarlijks op tweede paasdag te organiseren.

Cookieinstellingen