Spetterende Koningsdag in Sittard met tal van activiteiten

<em>Parkfestival in Sittard</em>
Parkfestival in Sittard
Foto: SGN

“Koningsdag 2024 belooft een feest van verbondenheid en diversiteit te worden in onze schitterende stad”, zo laat het Sittardse Oranjecomité weten.

De dag staat bol van diverse activiteiten, waaronder een creatieve markt en optredens in de binnenstad, het Code Nassau Festival op de schootsvelden, en het gezellige Parkfestival waar de vrijmarkt en optredens van lokale artiesten en getalenteerde kinderen uit de buurt zullen plaatsvinden.

Tijdens Koningsdag organiseert het Oranje Comité in de binnenstad een eerbetoon aan de gedecoreerden. De ochtend begint om 11:00 uur met een oecumenische dienst in de Sint Petruskerk. Na de dienst worden de gedecoreerden in een stoet door de binnenstad naar het Mariapark aan de Oude Markt gebracht. Daar volgt een defilé, wordt de vlag gehesen, het Wilhelmus gespeeld en brengt de Philharmonie een serenade. Aansluitend worden de gedecoreerden ontvangen in het Mariapark.

Vanaf 11:00 uur kunt u uw ogen uitkijken op de creatieve markt op de Oude Markt. Van 14:00 tot 19:00 uur zijn er mooie optredens op de Markt.

Het Parkfestival biedt op Koningsdag tussen 10:00 en 18:00 uur een podium aan regionaal talent, groot en klein. Van pril poptalent tot een rockende coverband die overal volle zalen trekt. Verder kunnen bezoekers genieten van de bruisende sfeer van de vrijmarkt.

Aan de rand van het oude stadscentrum van Sittard, op de schootsvelden, is het vanaf 14:00 uur feest op het Code Nassau Festival. Hier kunt u meezingen met het Limburgse lied. Net als vorig jaar is ook dit jaar de toegang voor de kleine prinsjes en prinsesjes tot en met 12 jaar (onder begeleiding) weer gratis. Voor bezoekers boven de 12 jaar is een geldig ticket verplicht.

Koningsdag 2024 belooft een onvergetelijke dag te worden, waar traditie en vernieuwing samenkomen, en waar de hele gemeenschap van Sittard samenkomt ter ere van de koning en onze gemeenschap.

Het Parkfestival en de activiteiten in de binnenstad zijn gratis toegankelijk. Code Nassau is alleen toegankelijk met een entreekaart. https://www.codenassau.nl/

Kijk meer informatie en updates over Koningsdag 2024 op www.koningsdagsittard.nl, Facebook en Instagram.
https://www.facebook.com/koningsdagsittard

Cookieinstellingen