Derde editie Smokey South in Geleen

Foto: CM Geleen

Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei aanstaande, is Geleen voor het derde jaar op rij dé BBQ-hotspot van het zuiden.

Naast het Limburgs kampioenschap BBQ zijn er ook diverse masterclasses te volgen en kunnen bezoekers op de barbecuemarkt demonstraties bijwonen en kennis maken met de nieuwste trends op barbecuegebied. Daarnaast zijn er ook barbecueboeken, sauzen, rubs, messen en meer te koop. Bij diverse food-aanbieders kunnen tevens de lekkerste barbecuegerechten worden besteld.

Limburgse BBQ Kampioenschappen 2024

Tijdens Smokey South, hét BBQ-event van het zuiden, wordt ook de Barbecue Kampioen van Limburg 2024 uitgeroepen. In 2023 wist teamcaptain Louis Kentjens uit Herten van team Sjmaak en Deertown, na een verhitte strijd voor het tweede jaar op rij die titel te pakken.

De wedstrijd om het Limburgs Barbecue Kampioenschap bestaat deze editie uit twee categorieën. Voor de eerste categorie maakt elk team een overheerlijk broodje hamburger: een compleet gerecht inclusief groente van de barbecue en een koolhydraatrijk bijgerecht. Hierbij krijgen de teams de volledige creatieve vrijheid. Voor deze opdracht worden er vanuit de organisatie géén ingrediënten verstrekt. Alle deelnemende teams dienen zelf voor alle benodigdheden te zorgen (inclusief de eigen barbecue).

De tweede categorie is de chef’s choice, waarbij de chef zelf zijn of haar signature dish samenstelt. Een zeer deskundige vakjury bepaalt per categorie een winnaar. De overall-winnaar wordt uitgeroepen tot Barbecue Kampioen van Limburg en ontvangt onder andere een mooie trofee en een geldprijs van 250 euro.

Inschrijven kan tot en met vrijdag 3 mei 12:00 uur.

Cookieinstellingen