Meerdere wapens en drugs gevonden bij controle voertuig

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Rond vijf uur in de ochtend van 8 april voerden agenten van Basisteam Politie Westelijke Mijnstreek een controle uit.

De aandacht richtte zich op een voertuig waarvan het kenteken was gekoppeld aan een houder die niet beschikte over een geldig Nederlands rijbewijs.

Daarop kreeg de bestuurder van het voertuig een stopteken. Tijdens de controle bleek de bestuurder niet de kentekenhouder te zijn. Wel was hij een bekende van de politie. De man stond al geruime tijd op de radar hadden vanwege lopende zaken. Daar werd de bestuurder dan ook voor aangehouden.

Na wat verder onderzoek bleken in een tasje van de bestuurder verdovende middelen en een klapmes te zitten.

Omdat de agenten de indruk kregen dat de bestuurder onder invloed was, namen zijn een speekseltest af. Die gaf een positieve uitslag op amfetamine/meth.

Het voertuig werd eveneens onderzocht. In het voertuig werden een jammer (dit is een apparaat wat communicatiemiddelen verstoort), inbrekersgereedschap, een bivakmuts en handschoenen, drie vuurwapens en verschillende soorten munitie, een gummiknuppel, meerdere telefoons, verschillende hoeveelheden verdovende middelen, een kogelwerend vest en een bijl aangetroffen. Daarop werd ook het voertuig in beslag genomen.

Vanwege de grote aangetroffen hoeveelheden werd er vervolgens een bezoekje gebracht aan de woning van de bestuurder. Ook hier werden bij een doorzoeking meerdere verboden goederen aangetroffen: nog eens twee vuurwapens, zelfgemaakt vuurwerk, een machete en nog meer verdovende middelen. Voor het zelfgemaakte vuurwerk moest de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ter plaatse komen om het te verwijderen. Zowel de bestuurder als de huisgenoot werden aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Maastricht.

Cookieinstellingen