Geheime Tuinen wandeling: Oorlog en bevrijding

Foto: SGN

In september 2024 is het 80 jaar geleden dat Sittard werd bevrijd. Op 4 en 5 mei staan we elk jaar even stil bij de Tweede Wereldoorlog.

Ook tijdens de maandelijkse (gratis) wandeling van de werkgroep Geheime Tuinen wordt daarbij stilgestaan.

Deze maandelijkse wandeling leidt op zaterdag 4 mei langs enkele plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Natuurlijk zullen de meeste plekken verwijzen naar de zwarte bladzijden van deze oorlog. Omdat de beschikbare tijd – de wandeling duurt ongeveer twee uur – beperkt is zullen vanzelfsprekend niet alle locaties in en om onze stad bezocht kunnen worden. De bedoeling is wel om een goed en gevarieerd beeld te laten zien. U bent daarbij van harte welkom!

Tijdens de wandeling wordt regelmatig ook even stilgestaan om iets te vertellen of toe te lichten in de omgeving. Het is dus géén ‘doorstapperswandeling’.

De wandeling begint om 10:30 uur bij de Jardin d’Isabelle aan het Kerkepad naast de Sint Michielskerk op de Markt. Vergeet niet goed schoeisel aan te trekken en uw kleding aan te passen aan de weersverwachting. En: Overschat in het belang van de medewandelaars uw lichamelijke conditie niet!

Vanwege de maximale groepsgrootte is aanmelden via [email protected] gewenst. Aanmelden kan tot en met vrijdag 3 mei.

Cookieinstellingen