Vidar in de Wijk groot succes

<em>Vidar in de wijk bij de start in 2022</em>
Vidar in de wijk bij de start in 2022
Foto: © Marc Schols / MCM Productions

“Vidar in de Wijk is een prachtverhaal!” vertelt wethouder Judith Bühler. “Mensen in je wijk met klussen helpen en vaardigheden opdoen. Betrokkenheid dichtbij. Daar gaat het om!”

Wat is Vidar in de Wijk?

Inwoners voor wie de normale arbeidsmarkt nog net een stap te ver is, kunnen door Vidar in de Wijk laagdrempelig en met begeleiding aan de slag in de samenleving. En dat kan met van alles zijn. Bijvoorbeeld onderhoud in de tuin, verven of de boodschappen doen. Vidar in de Wijk is tot stand gekomen door een samenwerking tussen ZOwonen, Vidar en intussen de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein.

De locaties

Ondanks dat Vidar in de Wijk pas een paar jaar bezig is, zijn er al verschillende locaties geopend. Zo is er een locatie in Overhoven aan de Servaasstraat 2. U kunt op werkdagen binnenlopen voor een praatje. Als u begeleiding zoekt om weer mee te doen in de samenleving bent u hier aan het juiste adres. Of komt u uit de wijk en zoekt u hulp met een stukje ondersteuning in de tuin of bij het huishouden? Ook dan kunt u hier terecht! In Geleen-Zuid, aan de Wagenaarstraat 8, is ook een locatie. Hier is de Wappertuin geopend. Onkruid wieden, planten zaaien, het vergroenen van de omgeving. U leert er alles over planten. Iets verderop in Geleen-Zuid zit ook nog de Werkhal. Onder begeleiding kunt u hier leren klussen. Ook kunnen inwoners hier terecht met hun kapotte spullen. Mensen van Vidar uit de Wijk repareren die spullen vervolgens.

Andere projecten

Er zijn ook nog andere projecten. Bijvoorbeeld de sloop van het oude pand aan de Mijnweg/Tunnelstraat. Sinds afgelopen december werken mensen van Vidar in de Wijk mee aan het leeghalen en voorbereiden van de sloop. Op die manier dragen ze bij aan de voorbereiding op de nieuwe locatie voor Vidar.

Cookieinstellingen