Lejao Beursgens uitgeroepen tot Laammaeker van ’t Jaor

Foto: De Laammaekesj

Gisteren werd de heer Lejao Beurgens officieel uitgeroepen tot Laammaeker van ’t Jaor.

Dat gebeurde tijdens de derde editie van het door De Laammaekesj georganiseerde muziekevenement Zitterd Sjittert, dat werd gehouden bij De Vief Heringe. De laureaat kon daar vanwege verblijf in het buitenland zelf niet bij aanwezig zijn, vandaar dat de officieuze benoeming al iets eerder had plaatsgevonden.

Lejao Beursgens is na Cyrille Niël en Nicole Schurgers-Op den Kamp de derde Sittardenaar die deze eer te beurt is gevallen.

De Laammaekesj kwamen tot deze benoeming op grond van Beursgens’ tomeloze inzet voor en bijdrage aan het behoud van de Sittardse cultuur. Een opsomming: beschermheer van Club Wo-Van; decorbouwer voor de Zittesje Revuu; Zittesje sjlagerzènger; huldigingscomité 100 Jaar Krombroodrapencomité; lid van het Convent van Neit Prinse; lid van de Philharmonie; hij liet de oldtimer-verhuiswagen van voormalig verhuisbedrijf Bern. Willems restaureren en haalde de bekende bus van de Eesjte Zittesje Sjtadsdeins terug naar Sittard; lid van het Torencomité Sittard, dat zich beijverde voor het bijeenbrengen van gelden voor het bekostigen van de restauratie van de toren van de Grote Kerk; lid van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd en nog veel meer.

Cookieinstellingen