Vragen over geurhinder rond Chemelot en CeDo

Naar aanleiding van aanhoudende signalen over geurhinder hebben diverse partijen schriftelijk vragen gesteld aan het college van B&W van Sittard-Geleen.

De brief met vragen werd ingediend door gemeenteraadsfracties van Sittard-Geleen (SPA en de Stadspartij), Stein (fractie CMB) en de Fractie Lokaal-Limburg in Provinciale Staten.

Al geruime tijd vernemen de indieners van de brief via inwoners en ondernemers signalen van geuroverlast in de omgeving van Business park Stein (zijde A2) te Elsloo (gemeente Stein), afslagen 49 (zowel vanuit Maastricht, alsmede vanuit Knooppunt Kerensheide), de woonwijken Krawinkel en Geleen-Zuid (gemeente Sittard-Geleen) en de kernen Beek en Neerbeek (gemeente Beek), hierna nader te noemen: ‘het overlastgebied’. Afhankelijk van de windrichting breidt dit overlastgebied zich ook uit naar de omliggende woonwijken in Elsloo.

Vanaf januari dit jaar nemen deze signalen substantieel toe en lijkt sprake te zijn van een structureel karakter aan (ernstige) geurhinder. Deze geuroverlast zou bestaan uit een braak- en/of chemische lucht.

De indieners van de brief vermoeden dat de geuroverlast wordt veroorzaakt door recyclingbedrijf CeDo op chemisch bedrijventerrein Chemelot.

Cookieinstellingen