Meivakantie in Kasteelpark Born

Foto: Kasteelpark Born

Kom je in de meivakantie ook naar Kasteelpark Born? Er valt dan weer van alles te zien en te beleven!

Doe de speurtocht over Antoni van Leeuwenhoek, laat je schminken, kom pannenkoeken eten of neem een kijkje bij het schapen scheren. Struin door het park en ontdek de jonge zwarte zwaantjes, jonge lepelaars, de nieuwe stinkdieren en de nieuwe speeltoestellen.

Kasteelpark Born, een gezellig Limburgs Dierenpark

Let op! De entree van het Kasteelpark is verhuisd. De ingang is nu bij de oprijlaan naar de Kasteelruïne.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Neem bij de kassa de speurtocht mee en maak kennis met Antoni van Leeuwenhoek. Met zijn zelfgemaakte microscoop heeft hij het microleven ontdekt. Ga zelf ook aan de slag met de microscoop in de Jonge Onderzoekershut de Wasjbear en onderzoek welke diertjes er allemaal in het water leven. Dit kan op woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag.

Schminken

Woensdag 1 mei en donderdag 2 mei zijn van 13:00 tot 16:00 uur de schminksters van Wanda Kleurrijk in het park. Tegen een kleine vergoeding kun je je laten schminken. Hoe wil jij geschminkt worden? Als een prinses of piraat? Of toch als vlinder of als een kikker?

Pannenkoekendag

Loopt het water je al in de mond bij het horen van het woord ‘’pannenkoek’’? Kom dan op donderdag 2 mei naar de pannenkoekendag. Vanaf 13.00 tot uiterlijk 16.00 uur staat bij het terras de activiteitengroep klaar met een hele grote stapel pannenkoeken (zolang de voorraad strekt). Maar een kale pannenkoek is niet leuk! Daarom hebben we allerlei lekkere dingen klaar staan waarmee je de pannenkoek kunt versieren. Klaar? Smullen maar!

Schapen scheren

Op donderdag 9 mei komen de schapenscheerders naar het Kasteelpark om de schapen zowel machinaal als met de schaar te scheren. Neem een kijkje bij het scheren, het wolspinnen en verven van wol met natuurlijke materialen. Voel hoe zacht de wol van een schaap of een alpaca is en maak bij de knutseltafel je eigen herdersstaf.

Speeltuin vernieuwd

De speeltuin is vernieuwd met vier nieuwe speeltoestellen. De vrolijke gekleurde speeltoestellen bieden onze jonge bezoekers veel speelmogelijkheden. Ze kunnen bijvoorbeeld “op reis” met de groene Jeep, zandtaartjes bakken in de oven van de keuken, boter-kaas-en-eieren spelen in het blauwe speelhuis of zandtaartjes serveren in het restaurant.

Nieuwe entree

De entree van het Kasteelpark is verhuisd. De ingang is nu bij de oprijlaan naar de Kasteelruïne. Het nieuwe adres is Kasteelhof 1a. Parkeren is mogelijk op de Borner Markt of aan de overkant van het spoor op de Postweg.

Het Kasteelpark is dagelijks open van 10:00 tot 18:00 uur. Kijk voor meer informatie, de entreeprijzen en andere activiteiten op www.kasteelparkborn.nl.

Cookieinstellingen