Ervaar het Zugspitzmassief in de Jardin d’Isabelle

Foto: CC0

Een avontuur op grote hoogtes in verborgen Sittardse stadstuin: Ervaar het Zugspitzmassief tijdens spectaculaire liveshow in de open lucht

Op 16 augustus vormt de Sittardse Jardin d’Isabelle het decor voor de live presentatie van de gewaardeerde Duitse extreemsport fotograaf Christian Pfanzelt. Zijn shows, waarin alle facetten van de bergsport de revue passeren, krijgen in Duitsland en Oostenrijk geweldige recensies. Een unieke ervaring voor iedere liefhebber van het berglandschap en een must voor wie van boulderen in een klimhal houdt.

In de zomer van 2023 komt Frank Keysers tijdens zijn vakantie in Oostenrijk toevallig in contact met Christian Pfanzelt, een bekende fotograaf en bergbeklimmer uit de Oostenrijkse Zugspitz-regio. Als initiatiefnemer en medeorganisator van succesvolle openluchtopvoeringen van diverse opera’s binnen Sittard, is Keysers gelijk geïntrigeerd. Pfanzelt is van oorsprong vliegtuigpiloot, maar heeft van zijn hobby’s rotsklimmen, fotograferen en filmen zijn beroep gemaakt. Als extreemsport-fotograaf schiet Pfanzelt foto’s voor tijdschriften en doet hij speciale fotosessies, onder andere met de wereldberoemde bergbeklimmer Reinhold Messner. Daarnaast maakt hij prachtige documentaires, samengesteld uit de honderden films en duizenden foto’s die hij gemaakt heeft, welke hij presenteert tijdens zijn zogeheten ‘multivision’ shows. Dat brengt Keysers op het idee om Pfanzelt met zijn spektakel naar Sittard te halen. Keysers: “normaliter voert Christian zijn show op in het theater. Maar de voorstelling buiten presenteren geeft natuurlijk een extra beleving”. Om dit te realiseren zijn de handen ineengeslagen met Filmhuis ZICHT; het filmhuis dat reeds enkele jaren in de zomermaanden een succesvolle buitenbioscoop in de ‘geheime’ stadstuin de Jardin d’Isabelle organiseert.

Op vrijdag 16 augustus 2024 zal Pfanzelt zijn documentaire Wetterstein, Grenzgänge von Alpspitze bis Zugspitze in een twee uur durende show in deze Sittardse stadstuin op het grote doek vertonen en toelichten. Drie jaar lang heeft hij het Wettersteingebergte, waaronder het Zugspitzmassief, in alle jaargetijden beklommen en gefotografeerd. In de voorstelling ligt de nadruk niet zozeer op de sportieve prestaties van Pfzanzelt en zijn collega’s, maar vooral op het wonder der natuur en op de vragen ‘Waarom gaan we de bergen in?’, ‘Wat doen de bergen met je?’ en ‘Hoe ga je om met twijfels en met risico’s?’. Ze roepen op tot nadenken en tot enthousiasme voor de natuur.

Deze voorstelling is een absolute primeur in Nederland. Er is in de Jardin d’Isabelle voor 350 gasten plek en indien de tickets snel uitverkocht raken zal de show ook op donderdag 15 augustus plaatsvinden. De tickets zullen in drie stappen verkocht worden en beginnen met early bird tickets voor de prijs van €19,50. Vooraf aan de uitvoering is het daarnaast mogelijk om van een overheerlijk 3-gangen diner bij restaurant George’s te genieten, gelegen tegenover de Jardin d’ Isabelle. Hiervoor zijn de kosten €72,50, inclusief tafelwater, wijn, bier, fris en koffie of thee na. De inloop voor de voorstelling is vanaf 21:00 uur, waarna de voorstelling zelf om 21:30 uur zal starten. De presentatie duurt twee uur, exclusief pauze. Er zijn geen gereserveerde plaatsen, maar vanuit alle plaatsen is het zicht goed. De presentatie zal in het Duits en deels in het Engels gesproken zijn, maar de beelden en het geluid spreken al voor zich. Omdat het evenement in de openlucht zal plaatsvinden zijn de weersomstandigheden van invloed op het doorgaan van de show. Bij dreigend slecht weer kunnen de voorstellingen opgeschort worden naar 31 augustus, resp. 1 september. Actuele informatie vindt u te zijner tijd op de social media en website van Filmhuis Zicht.

Cookieinstellingen