Heemelrijk Tuin Jupiter klaar voor het nieuwe seizoen

Foto: Heemkundevereniging Geleen

Op zaterdag 4 mei vindt bij Heemkundevereniging Geleen tussen 09:30 uur en 12:00 uur de seizoensopening van de Heemelrijk Tuin Jupiter plaats.

De vrijwilligers hebben de afgelopen weken hard gewerkt om de tuin weer klaar te maken voor de komende zomerperiode. Er zijn ruim 150 verschillende bomen, planten, bloemen en kruiden uit de eigen streek die een prachtig geheel vormen. Er zijn veel bordjes geplaatst met de namen (ook in dialect) en met meer informatie over het gebruik.

Een andere nieuwigheid is de zonneluifel die, indien nodig, over het terras kan worden uitgerold. Hiervoor werd een subsidie ontvangen van het Oranjefonds.

Laat u ook informeren over de plannen en mogelijkheden die de tuin biedt.

Tegelijkertijd is de laatste mogelijkheid om de expositie “Waereldsjtadburgers, portrette van luuj van Gelaen” te bezoeken. De officiële openstelling van deze zeer gewaardeerde tentoonstelling loopt dan ten einde. De entree is gratis.

Alle reden dus om op 4 mei een bezoek te brengen aan de lokalen en de tuin van de Geleense Heemkundeverkeniging aan de Jupiterstraat 35 in Geleen.

Cookieinstellingen