Wie maakt de lekkerste hamburger en wie wordt barbecuekampioen van Limburg?

Foto: LIWI-FOTO

Op donderdag 9 mei 2024, Hemelvaartsdag, is Geleen voor het derde jaar op rij de BBQ-hotspot van het zuiden.

Deze dag vindt in het centrum van Geleen het BBQ-evenement Smokey South plaats. Laat jouw lekkerste hamburgercreatie beoordelen door de jury en wie weet wordt jouw hamburger wel bekroond tot de lekkerste hamburger van Limburg. Naast de hamburgerwedstrijd zijn er Limburgse barbecueërs die strijden om de titel: Limburgse Barbecue Kampioen 2024.

Naast het Limburgs kampioenschap zijn er ook diverse masterclasses te volgen van o.a. Jord Althuizen (Smokey Goodness) en Gert-Jan (Demoslager). Zij verzorgen een vijftal workshops. Op de barbecuemarkt kunnen bezoekers demonstraties bijwonen en kennis maken met de nieuwste trends op barbecuegebied. Daarnaast zijn er ook barbecueboeken, sauzen, rubs, messen en meer te koop. Uiteraard is er ook aan de inwendige mens gedacht. Bij diverse food-aanbieders kunnen de lekkerste BBQ-gerechten worden besteld. Naast een hapje kan er ook een drankje genuttigd worden. Tonnie’s Viniellie en Henk & Ton van de Janse Bagge Bend zorgen voor de muzikale omlijsting.

Wedstrijden

Voor deelname aan de hamburgerwedstrijd hoef je je vooraf niet aan te melden, maar meld je je op de dag zelf bij de wedstrijdorganisatie. De organisatie voorziet in 200 gram rauw versgemalen rundergehakt plus broodje en in een aantal werkbanken en barbecues die ter plekke gebruikt kunnen worden.

De wedstrijd om het Limburgs Barbecue Kampioenschap bestaat uit twee categorieën. Voor de eerste categorie maakt elk team een overheerlijk broodje hamburger. Dit betreft een compleet gerecht inclusief groente van de barbecue en een koolhydraatrijk bijgerecht. De tweede categorie is de chef’s choice, waarbij de chef zelf zijn of haar signature dish samenstelt. Een zeer deskundige vakjury bepaalt per categorie een winnaar. De overall-winnaar wordt uitgeroepen tot Barbecue Kampioen van Limburg en ontvangt onder andere een mooie trofee en een geldprijs van 250 euro! In 2023 werd teamcaptain Louis Kentjens uit Herten van team Sjmaak en Deertown, na een verhitte strijd, voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Barbecue Kampioen van Limburg.

Kijk op www.smokeysouth.nl voor meer informatie betreffende de hamburgerwedstrijd en het Limburgs kampioenschap. Hier vind je ook het wedstrijdreglement. Je inschrijven voor het Limburgs kampioenschap kan tot en met vrijdag 3 mei 12:00 uur.

Het evenement vindt plaats op de Markt in Geleen en duurt van 12:00 uur tot 20:00 uur. De organisatie van het evenement is in handen van Centrummanagement Geleen in samenwerking met lokale (horeca)ondernemers. Houd voor de meest actuele informatie de

Cookieinstellingen