Ook in Sittard werd volop Koningsdag gevierd

Vanwege het wisselvallige weer was het gisteren op het Parkfestival iets minder druk dan op een zonnige Koningsdag.

Desondanks was het goed toeven in het fraaie Sittardse stadspark en was de sfeer er zoals altijd uitstekend. Kinderen amuseerden zich op de verschillende attracties, op de vrijmarkt beschermden partytenten de aangeboden koopwaar tegen wat spatjes regen en op het terrein voor het podium was een overkapping geplaatst waar publiek droog van de optredens en een drankje kon genieten. Ook stonden er een aantal foodtrucks op het terrein, waar de trek in wat lekkers kon worden gestild.

De gedecoreerden en hun familie, vrienden en bekenden vierden hun Koninklijke Onderscheiding vanochtend met een oecumenische dienst in de Grote Kerk, waarna zij onder begeleiding van Stadsschutterij Sint Rosa en de Philharmonie in optocht door de binnenstad naar de Oude Markt werden gebracht voor een ontvangst in het Mariapark. Dat ging zoals altijd gepaard met een vlagceremonie door leden van Stadsschutterij Sint Rosa, het zingen van het Wilhelmus en een serenade door de Philharmonie.

Op de Oude Markt werd net als voorgaande jaren weer een creativiteitsmarkt gehouden. Liefhebbers van een ouderwetse Limburgse Middig kwamen aan hun trekken bij Code Nassau op de schootsvelden.

Cookieinstellingen