Leif en Leid start project Jeugd in de Wijngaard

<em>Wijngaard Fort Sanderbout, Sittard</em>
Wijngaard Fort Sanderbout, Sittard
Foto: SGN

Op de helling bij Watersley is Leif en Leid bezig met de voorbereiding voor de aanleg van Wijndomein Watersley, een biologische wijngaard.

Deze wijngaard zal worden gebruikt voor het project “Jeugd in de wijngaard”.

In dit project wil Leif en Leid jongeren van 12 tot 21 jaar stimuleren om kennis te maken met de flora en fauna in de natuur. Wekelijks worden er activiteiten georganiseerd in de wijngaard die te maken hebben met de biodiversiteit, biologisch werken en de wijnbouw. Verder worden op scholen als het Graaf Huyn College en het Scholengroep Trevianum projecten en onderzoeken gedaan om aandacht te geven aan biodiversiteit en bescherming van bedreigde diersoorten.

Buiten de doelgroep zullen ook basisschoolklassen worden uitgenodigd om planten te zaaien en bollen te planten ter verbetering van de bodem, zodat ze zichtbaar resultaat krijgen van hun inzet.

Ouderen zijn natuurlijk van harte welkom om ondersteuning te geven aan de volledige activiteit.

Op 20 mei wordt om 08:30 uur begonnen en tot 17:00 uur doorgewerkt met de aanplant van de wijngaard. Wilt u daaraan meedoen? Laat dat dan even weten met een reactie op www.leifenleid.nl/jeugd-in-de-wijngaard. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Op 2 juni om 16:00 uur gaat het project Jeugd in de Wijngaard officieel van start en wordt de wijngaard geopend.

Cookieinstellingen