Eerste Tattoo-Flaeshfest in Poppodium Volt

Foto: Marcel Boreas

Zodadelijk, om 13:00 uur, begint in Poppodium Volt aan de Odasingel in Sittard de eerste editie van Tattoo-Flaeshfest.

De combinatie Sittard en tattoos, we komen het een stuk minder vaak tegen dan in de naburige Parkstadregio, waar vermoedelijk de koempel-cultuur een bepaalde rol speelt in de populariteit. Een gemeente als Brunssum kent zelfs de grootste tattoodichtheid van Nederland, nergens anders meer vind je meer tattooshops per 10.000 inwoners dan daar. Natuurlijk heb je in Sittard ook bekende tattoonamen als Josche en Marcel Boonen, maar echte tattoo-events zijn er niet. Tot vandaag, want dan vindt in Poppodium Volt de eerste editie plaats van het Sittardse tattoo-Flaeshfest.

En toch moet je voor het idee kennelijk bij mensen met een Parkstadconnectie, met name bij ene Andy Bronnenberg (voor de Zitterder: met een extra ‘n’ dus in de naam) die het idee voor een dergelijk feest samen met een kompaan oppikte bij artist Merijn Verhees in Schinnen. En aangezien Andy als vrijwilliger actief is bij Poppodium Volt dropte hij het idee daar op tafel. Na een groen (tattoo)licht ontvangen te hebben, ging een clubje vrijwilligers binnen Volt aan de slag. In no-time waren vier artiesten geregeld, de daarnet al genoemde Merijn, Wouter Wilms uit Maastricht, Casey Glaser, alias Lady Misfit uit Landgraaf en Sil Deys uit Nunspeet, die vroeger nog actief was in Maastricht.

En als je iets doet moet je ook goed doen, dus niet alleen verloopt alles uiteraard via de GGD-richtlijnen, een feest is natuurlijk geen feest als er geen bands zijn geweest, en dus werden ook op dat vlak wat hengeltjes uitgeworpen. Voor overdag blijkt een band uit Bocholtz aan de haak te zijn geslagen, ze mogen hun muzikale ding doen in het cafetaria, ’s avonds geven in de grote zaal maar liefst drie muziekgroepen het beste van zichzelf, en staat er buiten tevens een foodtruck.

Wie interesse heeft kan vandaag van 13:00 uur tot 01:00 uur terecht aan de Odasingel in Sittard. Entree aan de deur: 12,50 euro.

Cookieinstellingen