Dodenherdenkingen in Sittard-Geleen

In Sittard-Geleen werden zaterdag 4 mei tijdens Dodenherdenking op diverse tijden en locaties herdenkingen en kransleggingen gehouden.

De vlaggen hingen halfstok en er werden bloemen en kransen gelegd bij het oorlogsmonument aan de sluis in Born. Dat gebeurde eveneens bij het oorlogsmonument aan Langs de Beek en het oorlogsmonument aan de Brugstraat in Obbicht. In Grevenbicht kwamen mensen bij elkaar in het Podiumkerkje, om van daar in stille tocht naar het oorlogsmonument aan de Weidestraat te gaan voor de herdenkingsplechtigheid en kranslegging. Vervolgens trok de stoet verder naar het oorlogsmonument aan de Watermolenstraat, waar eveneens een herdenkingsplechtigheid en kranslegging plaatsvond. In Einighausen trokken mensen in stille stoet vanaf de kerk voor de herdenkingsplechtigheid met kranslegging bij het monument op de begraafplaats en in Limbricht vond de herdenking en kranslegging plaats op de begraafplaats bij het Salviuskerkje.

Grotere herdenkingsbijeenkomsten waren er in Sittard, met een interkerkelijke gebedsdienst in de Grote Kerk en aansluitend onder meer kransleggingen bij het oorlogsmonument op de Markt en de algemene begraafplaats in Sittard, en in Geleen. In Geleen bestond de herdenking uit een gebedsdienst in de kerk Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand aan de Bloemenmarkt, gevolgd door kranslegging bij het oorlogsmonument op diezelfde Bloemenmarkt. Fotograaf Ivo Goessens maakte van de herdenking op de Bloemenmarkt een aantal foto’s.

Cookieinstellingen