Nieuwe fietsjes voor speeltuin De Roetsj dankzij Eline Foundation

<em>Eline Foundation bij speeltuin De Roetsj</em>
Eline Foundation bij speeltuin De Roetsj
Foto: SGN

Eline Geurten zette zich in om het leven te verbeteren van chronisch zieke kinderen, kinderen met een handicap, kinderen met kanker en kinderen met brandwonden.

Na haar overlijden in december 2011 werd voor dat doel de Eline Foundation opgericht. Deze stichting wil financiële ondersteuning bieden bij het voorzien in duurzame oplossingen voor kinderen uit de doelgroep, zodat ook zij kunnen beleven, bewegen en sporten.

In 2013 ontving Speeltuin De Roetsj een donatie van de Eline Foundation. Met dat geld, dat werd opgehaald tijdens de eerste Sittardse Maatjestref, werd een schuilplek ingericht waar de kinderen in de speeltuin konden schuilen voor een regenbui.

Een aantal jaren achtereen kende de Eline Foundation een sluimerend bestaan, maar sinds 2022 Heeft Elines dochter Charlotte samen met enkele jonge vrouwen uit haar vriendenkring de draad opgepakt en worden er weer fondsen geworven ten bate van de doelgroep.

Dat resulteerde onder meer in de schenking van het gezelschapsspel Vier op een Rij aan stichting Gaandeweg; de organisatie van een wijnproeverij voor het goede doel; de schenking van een Qwiek-Up aan Zuyderland Medisch Centrum en de organisatie van een Paasmiddag bij Kindervallei Valkenburg. Bestuur en ambassadeurs van de Eline Foundation gingen aan de slag als piccolo’s tijden de traditionele zomerconcerten van André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest op het Vrijthof in Maastricht en ontvingen daarvoor een donatie voor de stichtingskas. En verder maakten ze de aanschaf van twee speciale fietsen mogelijk, die gisteren bij Speeltuin de Roetsj werden gepresenteerd. Speeltuin De Roetsj is zo ingericht dat hij ook kan worden gebruikt door kinderen met een beperking. De geschonken driewielers zijn eveneens geschikt voor kinderen met een beperking.

Cookieinstellingen