Zelf een boek schrijven – een introductie

Foto: © Freep!k

Ooit overwogen zelf een boek te schrijven? Misschien al begonnen, maar niet wetend hoe verder?

Het idee om je gedachten, verhalen of kennis in een boek vast te leggen, kan zowel opwindend als overweldigend zijn. Of je nu een roman, een zelfhulpboek, een memoir of een ander genre wilt schrijven, het proces van het zelf schrijven van een boek biedt een unieke kans om je creativiteit te uiten en je stem te laten horen.

In een introductie deelt Mieke Simons enkele belangrijke stappen en overwegingen die je kunnen helpen om jouw boekideeën om te zetten in een tastbaar manuscript. Het schrijven van een boek is een reis die niet alleen gaat over het eindproduct, maar ook over de groei en ontwikkeling die je als schrijver doormaakt. Sta open voor nieuwe ideeën, wees bereid om te leren en geniet van het proces. Wie weet welke avonturen je zult beleven terwijl je jouw verhaal aan het papier toevertrouwt.

Mieke Simons, woonachtig in Munstergeleen, is schrijver van drie boeken en een vierde boek in wording. Zij schrijft zowel fictie als non-fictie. Haar schrijfervaringen wil zij delen in twee lezingen bij Gilde De Graven op 10 en 24 juni aanstaande.

Cookieinstellingen