Prominente plek voor Sittard in ‘De verdwijning van Peter Treckpoel’

Foto: Rick de Leeuw

Op zaterdag 11 mei is auteur Rick de Leeuw (Haarlem 1960, onder meer bekend als zanger van de rockband Tröckener Kecks) te gast bij boekhandel Krings aan de Brandstraat in Sittard.

Hij wordt daar van 14:00 tot 15:00 uur onder meer geïnterviewd over zijn nieuwe boek ‘De verdwijning van Peter Treckpoel’. Voor Sittardenaren is dit boek extra interessant, omdat hun stad een belangrijke plek inneemt in deze roman.

Rond het jaar 1500 schrijft priester Peter Treckpoel – in Beek geboren en onder andere werkzaam geweest in Sittard – een indrukwekkende kroniek over de geschiedenis van onze regio. Na 1506 ontbreekt van Peter Treckpoel plotseling ieder spoor. In de roman van Rick de Leeuw, die zich ruim vijfhonderd jaar later afspeelt, verdiept amateurhistoricus Hubert Thys zich in deze kroniek en probeert hij te achterhalen waarom Peter Treckpoel in 1506 verdwenen is. Als niet veel later ook Hubert verdwijnt begint een zinderende zoektocht.

Sterke dialogen en levensechte personages geven veel vaart aan deze boeiende en historisch onderbouwde roman over misdaad, intriges en ontluikende liefde. Het boek is voorzien van een aantal kleurenillustraties en plattegronden.

De romanfiguur Nathalie Haverkort, werkzaam bij Archief De Domijnen, speelt een centrale rol in De verdwijning van Peter Treckpoel.

Behalve Sittard worden in de roman van Rick de Leeuw ook andere plaatsen in Zuid-Limburg en in Belgisch-Limburg beschreven op een manier die de nieuwsgierigheid prikkelt.

Deze roman van Rick de Leeuw wekt mogelijk ook uw belangstelling voor de wetenschappelijk uitgave van de kronieken van Peter Treckpoel, die momenteel in bewerking is en wordt verzorgd door de Stichting Peter Treckpoel. Dit werk verschijnt naar verwachting eind 2025/begin 2026.

Cookieinstellingen