’Waren heksen crimineel?’ – lezing in het Museum van de Vrouw

<em>Wim Donners bij borstbeeld Entgen Luijten, kasteel Limbricht</wm>
Wim Donners bij borstbeeld Entgen Luijten, kasteel Limbricht
Foto: Frank Janssen

Ontdek het boeiende verhaal van Entgen Luijten, “de heks van Limbricht” en heksenvervolging tijdens een interessante lezing van Wim Donners op woensdag 29 mei om 19:30 uur in het Museum van de Vrouw.

Over heksenvervolgingen doen veel verhalen de ronde. Hoe kon dit allemaal gebeuren? Wim Donners duikt in de geschiedenis en ontwart feiten en fictie. Hij legt een link tussen heksenvervolging en de expositie Criminele Vrouwen en stelt dan ook de vraag: waren heksen crimineel?

Wim Donners verdiept zich al meer dan 25 jaar in genealogie en (streek-)historie en heeft meerdere publicaties op zijn naam staan. De ontdekking dat hij een verre verwant is van Entgen Luijten was één van de redenen dat hij zich verdiepte in het proces tegen haar en in heksenvervolgingen in zijn algemeenheid. Zijn bevindingen vatte hij in 2022 samen in een boek: Entgen Luijten – ‘de heks van Limbricht’?

De lezing begint om 19:30 uur, de zaal is open vanaf 19:15 uur. De entreeprijs bedraagt €10,00 incl. koffie/thee. Reserveren kan tot 27 mei via de website www.museumvandevrouw.nl. Doe dit tijdig, het aantal plaatsen is beperkt.

Binnen het thema ‘Criminaliteit’ zullen de komende maanden meerdere lezingen plaatsvinden zoals ‘Powervrouwen’ door Ingrid Henssen (26 juni) en ‘Vrouwen in detentie’ door Sjaak Bekx (4 september). Bezoek de website voor meer informatie.

Cookieinstellingen