Investeerder boekt tientallen miljoenen af op Babboe-eigenaar

Foto: Umberto Brayj via Flickr [CC BY 2.0] ubrayj02/8256301708

Een fonds van investeerder Teslin heeft vorige maand 45 miljoen euro afgeboekt op zijn belang in fietsenfabrikant Accell, het bedrijf achter het geplaagde bakfietsmerk Babboe.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verplichtte dat merk eerder dit jaar veel bakfietsen terug te roepen en verbood Babboe nieuwe fietsen te verkopen. Een aantal modellen zou te onveilig zijn om mee rond te fietsen.

In zijn kwartaalbericht aan beleggers noemt het fonds Teslin Participaties de problemen bij Babboe “een forse tegenvaller”, die ook voor een negatief rendement op de beleggingsportefeuille zorgde.

Volgens Teslin Participaties is ongeveer een derde van alle door Babboe verkochte bakfietsen teruggeroepen. De verwachting is dat het merendeel na een inspectie weer de weg op mag.

“Deze situatie komt voor Accell op een zeer ongelukkig moment, net nu het bedrijf aan het opkrabbelen leek”, schrijft de minderheidsaandeelhouder met een belang van 12 procent in de fietsenfabrikant. Daarmee verwijst Teslin naar financiële problemen bij Accell door de nasleep van de coronapandemie op de fietsenmarkt.

Cookieinstellingen