Achtervolging eindigt met crash

Foto: Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek

Op de avond van vrijdag 3 mei zagen agenten van Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek een tegenligger op de N276 die zonder verlichting reed.

De bestuurder van het voertuig reageerde niet op gegeven lichtsignalen. De agenten reden achter het voertuig aan. De auto slingerde over de weg en reed door rood licht. Onderwijl liep de snelheid op naar 160 kilometer per uur. De bestuurder negeerde vervolgens een gegeven stopteken.

Politiecollega’s van LX (Landelijke Expertise en Operaties) sloten met een snel interventievoertuig aan in de achtervolging, die verder ging over de A2. De snelheden bleven variëren van 140 tot kilometer per uur. Het voertuig bleef slingeren en reed de A73 op, gevolgd door meerdere politievoertuigen. Vanwege de grote gevaarzetting werd geprobeerd het voertuig tot stilstand te dwingen door naast het voertuig te gaan rijden. De bestuurder maakte een abrupte stuurbeweging waardoor twee dienstvoertuigen werden geraakt. Daarna botste het voertuig met de voorzijde tegen de middengeleider aan, draaide meerdere rondjes om zijn as en kwam tot stilstand.

De bestuurder werd aangehouden. De bestuurder bleek meerdere scherpe messen bij zich te dragen. Deze zijn snel veiliggesteld en in beslag genomen.

Ondanks de flinke ravage en materiële schade kwamen alle betrokkenen er zonder kleerscheuren vanaf. De verdachte werd naar het cellencomplex gebracht, waar hij later werd verhoord. Hij weigerde medewerking aan de alcohol/speekseltest. Het voertuig is in beslag genomen, het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Cookieinstellingen