Memorial Day 2024

Foto: C0 via PxHere

Op Memorial Day, zondag 26 mei aanstaande organiseert de stichting Culturele Muziek manifestaties (C.M.M.) op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten om 10:00 uur de Plechtige Hoogmis.

Tijdens de Eucharistieviering zal celebrant Monseigneur René Maessen, diocesaan administrator bij het bisdom Roermond voorgaan. De dienst wordt muzikaal opgeluisterd door het Mannenkoor Borgharen Maastricht onder leiding van Fried Dobbelstein.en tenor Ben Heijnen.

Het thema van Memorial Day 2024 luidt “Vrijheid vertelt: Opmaat naar 80 jaar vrijheid”

Ben Heijnen werkt als freelancer mee aan oratoria en opera- producties, als koorlid en solist over heel de wereld. Met zijn zus (fluitiste Nicole Heijnen) en pianiste Hilde Ubben vormt hij het Trio di Bianco Natale, waarmee ze samen kamermuziek ten gehore brengen. Solistisch wordt hij door Mya Besselink gecoacht. Hij zal tijdens de Heilige mis enkele liederen waaronder DO YOU REMEMBER van Hub Vanhautem ten gehore brengen.

Vrijheid vertelt: Opmaat naar 80 jaar vrijheid

Fried Dobbelstein (Mheer 1961) begon zijn muzikale loopbaan op piano en achter het kerkorgel. Aan het Conservatorium te Maastricht behaalde hij cum laude het groot diploma HaFadirectie bij Sef Pijpers. Op 1 juli 1988 werd hij dirigent van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer, de vereniging in zijn eigen woonplaats waarvan hij lid was sinds 1980. Van 1992 tot 2014 dirigeerde hij Fanfare St.-Joseph Meers. Van 1993 tot en met 2003 was hij dirigent van Fanfare
Eensgezindheid uit Maasbracht-Beek. Met St.-Petrus en Paulus Wolder-Maastricht (2002-2010) nam hij tweemaal succesvol deel aan het WMC in de Concertafdeling. Hij was 10 jaar chef-dirigent van de Bläser Philharmonie SüdWest, een harmonieorkest bestaande uit muziekstudenten. Sinds 2007 is hij chef-dirigent van Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug,

Mannenkoor Borgharen en solist Ben Heijnen worden op piano begeleid door Ankie Mofers. Zij is een Nederlandse professionele pianist en saxofonist. Ze studeerde aan het conservatorium in Maastricht. Als freelance pianist en saxofonist wordt Ankie veelvuldig gevraagd door veel verschillende orkesten, als solist en voor muzikale begeleiding van huwelijksceremonies en begrafenissen. Als alt- en sopraansaxofonist Ankie is al ruim vijfentwintig jaar lid van de Koninklijke Harmonie van Thorn. Als sopraansaxofonist zij is tevens al 15 jaar verbonden aan de Euregio, Brass, Wind & Percussion (tevens bestuurslid) en het Limburgs Fanfare Orkest. Op piano heeft Ankie met vele solisten en koren opgetreden tijdens allerlei gelegenheden zoals concerten, muziekwedstrijden, audities, orkesttoetsen en toelatings- en eindexamens aan het conservatorium. Ook als saxofoonsoliste trad zij vaak op in Nederland maar ook in België, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland en tijdens vier tournees door China (2008, 2009, 2014 en 2018).

Er zijn enkele duizenden zitplaatsen ter beschikking tijdens de Eucharistieviering en eveneens tijdens de Memorial Day herdenkingsceremonie die plaatsvindt om 15:00 uur. Een gedeelte zal dan uiteraard gereserveerd zijn voor de genodigden. Iedereen die belangstelling heeft, is van harte uitgenodigd om bij de beide diensten aanwezig te zijn.

Videofilm “Do You Remember”

De Stichting ‘Culturele Muziek Manifestaties’ beschikt over de dvd met daarop de films ‘Do You Remember’ en ‘Monument tussen Heuvels’. Van deze dvd is tevens een Engelse variant beschikbaar. Mocht u interesse hebben in de DVD met daarop de beide films, dan kunt u contact opnemen met Jack Willekens, Julianalaan nr.7 te Margraten, telefoon 043-4581783.

Middagceremonie 15:00 uur

De Memorial Day herdenkingsceremonie op het Netherlands American Cemetery / Amerikaanse Begraafplaats in Margraten met diverse toespraken en kranslegging begint om 15:00 uur. Tijdens de middagceremonie speelt de Marinierskapel der Koninklijke Marine en The United States Air Forces in Europe and Air Forces Africa Band.

Cookieinstellingen