Scouts met een beperking en bewoners van Pergamijn bundelen krachten voor eenheid en plezier

Foto: Scouting Limburg

Scouting Limburg organiseert op 25 mei samen met vrijwilligers de Scouts met een Beperking-dag bij Pergamijn in Echt.

Scouts met een beperking en bewoners van Pergamijn gaan samen een spellenparcours afleggen. Hiermee wil Scouting Limburg de verbinding binnen de groepen en de verschillende organisaties versterken.

Vorig seizoen heeft Scouting Limburg de eerste SMB-dag (Scouts met een Beperking-dag) georganiseerd met vrijwilligers. Dit evenement werd speciaal opgezet ter ere van het vijftigjarig jubileum van Scouting Limburg, waarbij deze groep extra in het zonnetje werd gezet. Toen werd er een fotospeurtocht gehouden in Roermond, waar verschillende scoutinggroepen voor scouts met een beperking samenkwamen. “Je merkte aan de deelnemers hoe enthousiast ze waren; ze hadden veel energie en lachten veel,” zei Karin Dubois, die namens Scouting Limburg deze activiteit organiseert samen met vrijwilligers. De leiding van deze scoutinggroepen vond het zo’n goed initiatief dat ze aangaven elk jaar een SMB-dag te willen organiseren.

Dit jaar vindt de SMB-dag plaats bij Pergamijn in Echt. Scouting Limburg heeft samen met de leiding van deze groepen en vrijwilligers een spellenparcours opgesteld, waar spellen in een groot formaat worden gespeeld. Waar het niet draait om competitie, maar om verbinding binnen en buiten de scoutinggroepen. Ook worden scoutingtechnieken nauw verwerkt in het spellenparcours, zoals bij het zagen en het marshmallows roosteren boven een zelfgemaakt vuur.

Opmerkelijk is dat de bewoners van Pergamijn in Echt ook deelnemen aan deze spellenmiddag. Ongeacht fysieke of lichamelijke beperkingen zijn alle deelnemers van harte welkom, waardoor inclusiviteit wordt omarmd. Ongeveer honderd mensen, inclusief vrijwilligers, zullen deelnemen aan deze dag.

“Wij willen vooral dat de deelnemers een leuke en gezellige dag hebben met elkaar,” zegt Ton van Keeken, vrijwilliger bij Scouting Sint Martinus Beek “We kijken vooral naar de mogelijkheden en niet de onmogelijkheden en laten de deelnemers zoveel mogelijk zelf ondernemen.” Dit sluit aan bij de kernwaarden van Scouting: denken in oplossingen en kansen.

Over Scouting Limburg

Scouting Limburg is dé organisatie ter bevordering van spel, ontwikkeling en verbinding in Limburg. Gebaseerd op de basisprincipes van Scouting, stelt deze organisatie 10.000 Limburgse leden in staat om zich persoonlijk te ontwikkelen. Bovendien creëert Scouting Limburg verbindingen tussen vrijwilligers en andere organisaties. Met dit alles zorgt Scouting (in) Limburg dat een groter aantal kinderen en jongeren onder afnemende begeleiding zelfstandiger worden en volwaardig kunnen participeren in de maatschappij.

Cookieinstellingen