Charles Leclerc wint thuisrace in Monaco, Max Verstappen zesde

<em>Max Verstappen in Monaco</em>
Max Verstappen in Monaco
Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Charles Leclerc (Ferrari) is zonder problemen van pole position naar de racezege gereden in de Grand Prix van Monaco.

Tweede werd Oscar Piastri (McLaren), Carlos Sainz (Ferrari) finishte als derde. Daarmee was de finishvolgorde gelijk aan de startopstelling.

Afgezien van de eerste ronde van de race was de Grand Prix van Monaco weer een weinig opwindende optocht.

Kort na de start reed Carlos Sainz lek na een touché met Piastri en enkele tellen later werd Sergio Perez (Red Bull) het slachtoffer van een fout van een van de Beide Haascoureurs. Van de RB20 van Perez, die zelf ongedeerd bleef, was na de crash nog maar weinig over. Ook beide Haas-bolides vielen uit. Dat was nog niet de laatste crash in de eerste ronde, want vlak voor de tunnel kwamen de Renault-coureurs Esteban Ocon en Pierre Gasly met elkaar in botsing, waardoor Ocon de volgende uitvaller was.

Vanwege de tijd die nodig was om de vangrail te repareren na de crash van Perez, Magnussen en Hulkenberg kreeg Ferrari de kans om de bolide van Sainz terug te halen naar de pits, zodat de Spanjaard bij de herstart weer op de grid stond.

Zoals gezegd: de optocht werd aangevoerd door Leclerc. Verstappen kwam niet voorbij Mercedescoureur George Russel en diens teamgenoot Lewis Hamilton – die de snelste raceronde liet noteren en daarmee een extra punt pakte – zat vast achter Verstappen.

De volgende race, op 9 juni op circuit Gilles Villeneuve in Canada is er ongetwijfeld meer racespektakel te verwachten.

Cookieinstellingen