IJsje-eten.nl zoekt de lekkerste ijssalon

Foto: © Freep!k

De Limburgse Pascal en Anne bouwden een website voor het vinden van de lekkerste ijssalons in de buurt.

Met ongeveer 2000 ijssalons in heel Nederland gaat het nog even duren voordat echt alle locaties op de website te vinden zijn, maar elke week wordt het aantal uitgebreid.

Het idee voor het maken van de website is ontstaan ten tijde van de Covid-19 pandemie. Anne vertelt: “Na al die maanden binnen zijn waren we blij toen de horeca weer openging. Samen met onze twee zoontjes besloten we bijna elk weekend ergens te gaan wandelen én een ijsje lekker schepijs te eten. Voor elke plek die we bezochten zette we een prikker op een kurken onderzetter met de kaart van Limburg. Na een aantal weken hadden we alle bij ons bekende ijssalons bezocht en zochten naar nieuwe plekken. Zo kwamen we erachter dat er nergens een overzicht is van ijssalons.”

Na navraag bij vrienden, familie en op social media blijkt dat er veel animo is voor een goed overzicht. Het koppel besluit ervoor te gaan en het idee voor een website wordt in de maanden die volgen verder uitgewerkt. Samen met een grafisch vormgever wordt een vrolijk en herkenbaar logo ontworpen.

Pascal werkt in de IT en gaat aan de slag met het bouwen van de website. “We wilden een website met een lichte en vrolijke uitstraling en een eenvoudige opzet. Zo kunnen de bezoekers snel vinden wat ze zoeken. We hebben ook een mogelijkheid toegevoegd waar mensen een ijssalon kunnen melden die nog niet op ijsje-eten.nl staat. Omdat er geen register is waarin alle ijssalons staan, is het uitzoeken en controleren een tijdrovende klus. Bezoekers kunnen ons zo hierbij helpen.”

In 2022 gaat de website in een basisuitvoering live en stromen de reacties binnen. Er worden veel ijssalons gemeld en suggesties gedaan voor nieuwe functionaliteiten. Het koppel gaat er enthousiast mee aan de slag. Het wordt mogelijk om ook met een kaartweergave naar ijssalons te zoeken en om in te loggen voor het plaatsen van een review bij een ijssalon. Inmiddels is de website bijna 2 jaar online en bezoeken zo’n 1000 mensen per maand het platform! “Een fantastisch bereik waar we ontzettend trots op zijn en wat nog steeds een stijgende lijn laat zien.”

Om de bekendheid verder te vergroten kunnen ijssalons nu ook een sticker aanvragen. Hierop staat niet alleen het herkenbare ijsje-eten logo, maar worden bezoekers ook opgeroepen een review te plaatsen. Bij de eerste ijssalons in en buiten Limburg hangen de stickers al op.

“We zijn heel blij met de groei die ijsje-eten.nl tot nu toe al heeft doorgemaakt en hopen dat nog meer mensen de site weten te vinden. We roepen hierbij dan ook iedereen op om een kijkje te nemen en een review te plaatsen als ze een ijssalon bezocht hebben. Of om de locatie aan te melden als die er nog niet op staat.”

IJsje-eten.nl is voor iedereen te bezoeken en op Facebook te volgen.

Cookieinstellingen