DIG IT – een avond vol kunst, muziek en poëzie

Foto: DIG IT

Museum Het Nieuwe Domein, Filmhuis ZICHT, Poppodium VOLT en Bibliotheek De Domijnen  presenteren met trots een avond vol kunst, muziek en poëzie tijdens het evenement DIG IT. 

DIG IT – Een avond met Gabriel Lester 

Op vrijdag 14 juni 2024, van 19:30 tot 23:00 uur, wordt de foyer van Filmhuis ZICHT in Sittard  omgetoverd tot een bohemien jazzclub. Museum Het Nieuwe Domein, Filmhuis ZICHT,  Poppodium VOLT en Bibliotheek De Domijnen presenteren met trots een avond vol kunst,  muziek en poëzie tijdens het evenement DIG IT. 

Over de avond

Het hoogtepunt van de avond is de exclusieve vertoning van de film DIG IT van Gabriel Lester.  Deze biedt een fictieve weergave van de bijzondere vriendschap tussen Pannonica de  Koenigswarter, alias The Jazz Baroness, en de beroemde pianist en componist Thelonious  Monk. De film is een bijzondere mix van fictie en realiteit, die de geest van jazz op een unieke  manier weet te vangen 

Optredens en gesprek

Naast de filmvertoning staat de avond in het teken livemuziek van Jazz Maastricht en spoken  word performances door Lars den Hartog (LDH) en Ids Kusters van het Puss Poetry collectief. Na  de film gaat Gabriel Lester in gesprek met curator Guus van Engelshoven (Het Nieuwe Domein)  over jazz, vriendschap, katten, insecten en zijn aankomende filmprojecten. 

Over Gabriel Lester

Gabriel Lester (Amsterdam, 1972) is een veelzijdige kunstenaar en uitvinder. Zijn werk omvat  installaties, sculpturen, performances en films. Daarnaast houdt hij zich bezig met  opdrachtkunst in de openbare ruimte, fysieke structuren en design. Lester’s creaties ontstaan  vanuit een verlangen om verhalen te vertellen en contexten en settings te creëren die deze  verhalen ondersteunen of hun eigen narratieve interpretatie voorstellen. Zijn vocabulaire wordt  gekenmerkt als cinematografisch, zonder noodzakelijkerwijs film of video als medium te  gebruiken. Net als bij het maken van films, omarmt en benut Lester alle denkbare media en  talenten.  

Praktische informatie

Datum: 14 juni 2024
Tijd: 19:30 – 23:00 uur
Locatie: Foyer Filmhuis ZICHT, Ligne 5, Sittard, Nederland
Toegang: €12,50 (inclusief filmvertoning, live muziek, poëzie en hapjes) 

Programma

  • 19:00-19:30 uur: Inloop met livemuziek 
  • 19:30-20:15 uur: Exclusieve vertoning van de kunstenaarsfilm DIG IT (2024) van Gabriel Lester,  gevolgd door een nagesprek 
  • 20:30-23:00 uur: Livemuziek en spoken word performances 

ELEMENTS 2024

DIG IT is onderdeel van het internationale kunstenfestival ELEMENTS 2024. Tijdens dit festival  bundelen 11 Euregionale kunst- en cultuurinstellingen hun krachten om de diversiteit en  kwaliteit van hedendaagse kunst te vieren. ELEMENTS 2024 zet de Euregio Maas-Rijn in de culturele schijnwerpers met actuele, diverse en grensverleggende tentoonstellingen en speciale  activiteiten, van Sittard tot Luik en van Hasselt tot Aken. 

Kom langs, neem een drankje en maak een praatje.  

You have to dig it to dig it, you dig? 

Cookieinstellingen