Speciaal magazine om kinderopvang (nog) gezonder te maken 

Foto: © Freep!k

Met een speciaal magazine helpt Trendbreuk om de kinderopvang gezonder te maken. Het magazine heet Spring Mee! en staat vol tips en inspiratie over gezond eten en drinken.

Gemaakt voor en door medewerkers in de Zuid-Limburgse kinderopvang. Het is een hulpmiddel dat bijdraagt aan het doorbreken van een ongezonde leefstijl die vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven.

De kinderopvang is een belangrijke schakel naar een gezonde generatie. Medewerkers zien dagelijks dat de eerste levensjaren cruciaal zijn voor een goede ontwikkeling van een kind. Bijdragen aan een gezonde toekomst van kinderen is heel waardevol. Daar hebben kinderen de rest van hun leven profijt van. Veel kinderopvangorganisaties en gastouders zijn hier al op de een of andere manier mee bezig. Het magazine ondersteunt hen hierbij.

Gezond eten gewoon maken

Blader eens door Spring Mee! en lees de artikelen, columns en praktische tips over voeding, gebaseerd op de richtlijnen van het Voedingscentrum. De makers willen hiermee gezond eten en drinken leuk, lekker en vooral gewoon maken voor kinderen en medewerkers. Een gezonde kinderopvang omvat meer dan gezond eten en drinken. Bewegen en welbevinden horen er onder andere ook bij. Dat zijn thema’s voor volgende edities van Spring Mee!

Trendbreuk-aanpak in kinderopvang

Vanuit de Trendbreuk-ambitie werken tal van partijen aan een gezonde generatie. Rondom de eerste 1000 levensdagen van een kind is inmiddels veel in gang gezet. Op diverse manieren worden ouders gesteund om hun kind een goede start in het leven te geven. Daar stopt de ambitie niet. In de volgende levensjaren (peuter, kleuter, scholier, puber enz.) wordt de Trendbreuk-aanpak voortgezet. Het inspiratiemagazine voor de Zuid-Limburgse kinderopvang is een voorbeeld van hoe verschillende partners samenwerken aan de basis voor een gezonde generatie.

Lerend Netwerk

In 2022 hebben GGD Zuid-Limburg, Universiteit Maastricht, Humankind, MIK Kinderopvang & Spelenderwijs, Spelentère Peuterspeelzaalwerk, Flow Kinderopvang en Peuteropvang Heerlen de handen ineengeslagen om de Gezonde Kinderopvang in Zuid-Limburg te versterken. Dit resulteerde in het Lerend Netwerk, een platform waar kennis gedeeld wordt om van elkaar te leren. Steeds meer organisaties sluiten zich hierbij aan. Het Lerend Netwerk heeft een grote inhoudelijke bijdrage geleverd aan het magazine. Vanuit de Universiteit Maastricht is er onderzoek gekoppeld aan de Gezonde Kinderopvang.

Cookieinstellingen