Alzheimer… wil ik het weten?

Foto: SGN

Alzheimer Café Sittard-Geleen is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, naasten, belangstellenden en beroepskrachten.

Elke derde dinsdag van de maand vinden er themagesprekken plaats rondom dementie. Op dinsdag 18 juni 2024 vindt van 19:00 tot 21:00 uur weer een avond Alzheimer Café Sittard-Geleen plaats op Odasingel 90 in Sittard.

“Waarom zou ik willen weten dat ik de ziekte van Alzheimer heb?” wordt soms gedacht. “Ik kan er toch niets aan veranderen.” Maar het niet weten kan u een ongerust of onzeker gevoel geven. Heb ik dit al een keer gezegd? Vinden ze mij niet vreemd? Dit kan ook leiden tot een eenzaam gevoel. Het is fijn om de oorzaak van uw klachten te weten en met anderen te delen wat er mogelijk op u af gaat komen.

In de bijeenkomst wordt een korte film getoond over Joop en Lots Stams. U ziet hoe het echtpaar omgaat met de ernstige geheugenproblemen van Lots, terwijl zij beiden nog midden in het leven staan.

Hoe ervaart u zelf deze fase, of heeft u deze ervaren? Vertelt u erover aan anderen? Zo ja, aan wie wel en aan wie niet? U kunt hierover in gesprek gaan met, vragen stellen aan en luisteren naar professionals en lotgenoten.

Programma

  • 19:00 uur – inloop
  • 19:30 uur – welkom
    • korte film (30 minuten),
    • presentatie Marjon Hermans-Schmeetz, samen in gesprek: Marjon is mantelzorgconsulent bij Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek. Het thema van haar verhaal is: Wat betekent dementie voor mij als mantelzorger? Wat komt er op mij af? Welke hulp is er voor mij mogelijk? Marjon reikt tips en handvatten aan en gaat in gesprek met aanwezigen.
    • (korte pauze tussendoor)
  • 21:00 uur – einde

Meer informatie op www.knooppuntinformelezorg.nl/nieuws.

Cookieinstellingen