Theatershow Sterrelicht groot succes!

Foto: © Freep!k

Op zondag 26 mei vond de theatervoorstelling Sterrelicht plaats in het Toon Hermans Theater in Sittard.

De acteurs namen de bezoekers mee in een verhaal over hoop, gezelligheid en verbondenheid. Elkaar ontmoeten in warme buurten. Maar ook over eenzaamheid. De Coalitie Samen Sterk tegen Eenzaamheid Sittard-Geleen organiseerde deze voorstelling.

Na afloop vond een ontmoetingsmarkt plaats waar iedereen kon napraten over de voorstelling onder het genot van een drankje en een stukje appeltaart. Ook waren er een aantal organisaties aanwezig die informatie, hulp en ondersteuning bieden rondom eenzaamheid.

Positieve reacties

De theatervoorstelling was uitverkocht en de reacties waren erg positief! Bezoekers die zelf met eenzaamheid te maken hebben (gehad), gaven aan dat het verhaal erg herkenbaar was. “Het is fijn om te weten dat je niet de enige bent die de gevoelens van eenzaamheid draagt. Door deze voorstelling weet ik dat er iets aan te doen is en dat er mensen zijn die mij kunnen helpen. Dat is een fijn gevoel.”, zegt een van de bezoekers na afloop.

Eenzaamheid tegengaan

Na de voorstelling werd de bezoekers gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Hierin gaf een deel van de mensen aan zij in contact willen komen met het contactpunt eenzaamheid. Daarnaast liet een aantal mensen weten iets te willen betekenen voor een ander rondom eenzaamheid. Kortom: een geslaagde avond die hopelijk bijdraagt aan het tegengaan van eenzaamheid.

Bent of kent u iemand die eenzame gevoelens heeft? Bel dan het Contactpunt Eenzaamheid via telefoonnummer 046 750 84 10, zij staan voor u klaar.

Cookieinstellingen