Werkzaamheden aan sfeerverlichting in centrum van Sittard

13 jun , 12:00 Nieuws
wenjterdruim nieuwe kerstverlichting
In het centrum van Sittard wordt vanaf 17 juni gewerkt aan de sfeerverlichting. De werkzaamheden starten op vijf plekken, in de Paardestraat en in de Putstraat.
Het werk wordt straat voor straat uitgevoerd. De brieven voor de bewoners en ondernemers worden ook straat voor straat bezorgd.
De sfeerverlichting in het centrum van Sittard wordt onderdeel van de openbare verlichting. De sfeerverlichting wordt het meeste gebruikt voor de kerstverlichting. In de nieuwe situatie wordt de sfeerverlichting met stroom gevoed vanuit de openbare verlichting, waar ook de straatlantaarns op aangesloten zijn. Vanaf 17 juni wordt de aansluiting van de verlichting op de gevels aangepast óf er wordt een nieuwe aansluiting gemaakt. De kabels die nu nog gebruikt worden, worden verwijderd.
De werkzaamheden beginnen op 17 juni en zijn naar verwachting half september klaar en worden uitgevoerd door Spie Infratechniek. Het aanpassen van de aansluiting op de gevels is een klein karwei. Er is nauwelijks of geen overlast van deze werkzaamheden. Winkels en terrassen blijven gewoon open.