Film over palliatieve zorg en zingeving in ZICHT

Foto: SGN

Dinsdag 18 juni organiseert Zuyderland samen met Netwerk Palliatieve Zorg Westelijke Mijnstreek een filmavond in Filmhuis ZICHT aan Ligne in Sittard.

De film staat in het teken van palliatieve zorg en zingeving. Deze keer wordt de film ‘The Straight Story van David Lynch’ getoond.

David Lynch verfilmde, met The Straight Story, het waargebeurde verhaal van bejaard oorlogsveteraan Alvin Straight. Wanneer hij hoort dat zijn broer, met wie hij al jaren contact is verloren, plots een hartinfarct heeft gehad en waarschijnlijk niet meer beter zal worden, is hij vastbesloten om hun relatie op een fijne manier af te ronden. Er is enkel één probleem: zijn broer woont zo’n 390 kilometer verder in Wisconsin en rijbewijsloze Alvin heeft geen enkele manier om daar te geraken. Dit houdt de koppige, optimistische man echter niet tegen en hij besluit toch te vertrekken. Op zijn grasmaaier.

Een gastspreker leidt de avond in en na de film is er mogelijkheid tot vragen en nadere kennismaking onder het genot van een hapje en drankje.

Cookieinstellingen