Sittardse chef Stef kookt en bakt op YouTube

Foto: sreenshot video

Stef Niederberger uit Sittard kookt iedere week de lekkerste recepten. Dat doet hij in het Limburgs, via zijn YouTubekanaal Chef Stef.

Sinds februari staat Stef (9 jaar) elke woensdag in de keuken om een kookvideo op te nemen. Zijn moeder Suus Kokkelmans helpt hem hierbij. Zij filmt alles met haar mobiele telefoon.

Vloggen

Stef wilde graag een eigen YouTubekanaal. Waarover wist hij nog niet. Zijn moeder had wel een idee: koken! Stef helpt zijn moeder vaak in de keuken. Hij vond het meteen een goed plan.

Stef vlogt in het dialect. “Ik praat graag Limburgs. Eigenlijk praat ik alleen op school Nederlands”, vertelt hij. “Doordat ik in het Limburgs vlog, kijken er ook Limburgers naar mijn video’s. Dat vind ik leuk.”

Reacties

Stef krijgt leuke reacties. In de supermarkt spreken mensen hem aan over zijn video’s. Ook klasgenoten kijken naar zijn YouTubekanaal. Ze hebben zelfs al recepten uitgeprobeerd. Stefs favoriete recept? “De kruimelvlaai, die vind ik ook het allerlekkerst!”

Kookboekje

Naast de kookvideo’s werkt Stef met zijn moeder, tante en oma aan een kookboekje. Ze hopen het eind dit jaar uit te brengen. In het boekje komen streekgerechten. Op één pagina staat het recept uitgelegd in het dialect, op de andere pagina in het Nederlands. “Dan leren mensen hoe ze het gerecht moeten maken én ze leren iets over het Limburgs.”

Zelf aan de slag met recepten van Chef Stef? Volg zijn YouTubekanaal.

Cookieinstellingen