Verloopt uw paspoort of ID-kaart binnenkort?

Foto: SGN

Dit jaar verlopen veel paspoorten en identiteitskaarten. Daarom verwacht de gemeente extra drukte bij de balies om nieuwe reisdocumenten aan te vragen.

Gaat u dit jaar op vakantie en verloopt uw paspoort of identiteitskaart bijna? Of die van uw kind(eren)? Vraag dan op tijd een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart aan. De aanvraag moet u persoonlijk doen in de Stadswinkel in Geleen. Daarvoor moet u een afspraak maken. Hoe eerder u een afspraak plant, hoe meer tijden beschikbaar zijn. Maak online een afspraak of bel naar 14046. Vijf werkdagen na die afspraak kunt u het paspoort zelf ophalen of op afspraak of laten bezorgen. Als u het paspoort wilt laten bezorgen kunt u dit aangeven bij de aanvraag in de Stadswinkel. Kinderen van alle leeftijden moeten aanwezig zijn bij aanvraag en afhalen van een paspoort.

Vijf werkdagen tussen de afspraak en het beschikbaar komen van het nieuwe paspoort of de nieuwe identiteitskaart is best snel, maar het probleem zit hem momenteel in de grote hoeveelheid afspraken. Wie vandaag een afspraak maakt voor het aanvragen van een nieuw reisdocument moet er rekening mee houden dat die afspraak op zijn vroegst over ruim twee weken kan worden geboekt…

Cookieinstellingen