Extra treinen en aangepaste dienstregeling voor Pinkpop

Foto: SGN

Van vrijdag 21 juni tot en met zondag 23 juni is het Pinkpop Festival in Landgraaf. Gedurende die periode geldt een aantal aanpassingen in de dienstregeling van de treinen in Zuid-Limburg.

Daarmee wordt de inzet van (extra) pendeltreinen tussen Heerlen en Landgraaf mogelijk.

Extra treinen

Arriva zet per uur zes extra pendeltreinen in tussen Heerlen en Landgraaf. Tussen Landgraaf en Sittard rijdt er daarnaast ook twee keer per uur een trein. Daarmee ontstaat er 8 keer per uur een treinverbinding tussen Sittard en Heerlen. Arriva zet extra personeel in op de stations voor de begeleiding van de reizigersstromen.

Treinvervangend vervoer tussen Landgraaf-Aachen Hauptbahnhof van 21-24 juni

Vanaf 21 juni tot en met 24 juni (14:17 uur) rijden er geen treinen tussen Landgraaf en Aachen Hbf. Ter vervanging worden bussen ingezet. In Landgraaf is de tijdelijke halte van deze treinvervangende bus geplaatst op de ov-halte Streep in Landgraaf. Voor het vervoer met de vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een ov-chipkaart. De reiziger moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan de reiziger vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. In verband met de inrichting van de bus is het niet mogelijk om een fiets mee te nemen.

Plan je reis

De volledige dienstregeling voor het Pinkpop-weekend -vanaf vrijdag 21 juni- met extra treinen en informatie over treinvervangend vervoer vind je op de website van Arriva. De hele reis, van deur tot deur, kan vooraf worden gepland, geboekt en betaald via de glimble app van Arriva (te downloaden via www.glimble.nl). Of plan de reis op www.arriva.nl. Hulp of advies nodig? Bezoek dan ons Arriva OV Servicepunt in Heerlen of Sittard.

Cookieinstellingen