Joyce Ariaans Augstkoningin 2024

Foto: Augst Cultuurfestival

Op zondag 16 juni jongstleden is de nieuwe Augstkoningin van Berg aan de Maas bekendgemaakt en gekroond.

Een sprankelende Joyce Ariaans werd onder grote belangstelling aan het Bergse publiek voorgesteld als Augstkoningin 2024.

Joyce neemt het Augstkroontje over van Daphne Debie. Daphne heeft haar dorp het afgelopen jaar vertegenwoordigt als Jubileum Augstkoningin 2023 tijdens het 75-jarig Augsfjiës en was vorig jaar het boegbeeld van het Bergse Augst Cultuurfestival.

De 25-jarige Joyce is geboren en getogen in Berg aan de Maas. Joyce is momenteel nog bezig met haar opleiding voor verpleegkundige en werkt bij Vivantes, Bloemenhof in Geleen. Daarnaast is Joyce leidster zowel bij de Bergse Brök Jeug als bij het Jeugdtoneel van Berg aan de Maas.

“Mijn liefde voor het Oogstdankfeest begon toen ik door mijn ouders in de kinderwagen werd meegenomen tijdens de boerenbruiloft. Samen met twee vriendinnetjes liep ik in 2013 mee met het straattheater. We droegen mooie jurkjes met sjerpen, waarop toekomstige oogstkoningin stond.

Elk jaar verheugde ik me op het feestweekend in augustus.
Hierdoor zijn de Augst-kriebels alleen nog maar meer geworden. Ik heb er jaren van gedroomd om Augstkoningin te worden. Nu, in 2024, is dan eindelijk mijn jaar aangebroken.”

Cookieinstellingen