Regeldruk frustreert organisatoren kleinschalige evenementen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Steeds meer organisatoren van kleinschalige evenementen in Sittard-Geleen en daarbuiten geven de pijp aan Maarten.

Dat gebeurt doorgaans omdat men niet in staat is om aan alle regels voor het verkrijgen van een vergunning voor dat evenement te voldoen. Het ontbreekt dan vaak aan voldoende mankracht, of aan financiële middelen om de extra kosten die de regels met zich meebrengen te kunnen betalen.

Een voorbeeld van twee kleinschalige populaire evenementen die tot verdriet van velen aan de genoemde regeldruk ten onder zijn gegaan, zijn in Sittard ’t Häöfkestreffe en de Kerstmarkt in een van Sittards meest pittoreske straatjes, de Broekstraat.

Lid van Provinciale Staten voor BBB Guus Queisen, zelf woonachtig in de Broekstraat, kaartte deze problematiek aan tijdens zijn maidenspeech in het Gouvernement in Maastricht, want het geschetste probleem speelt in tal van Limburgse gemeenten.

“Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de afgifte van vergunningen voor evenementen, niet de Provincie,” aldus Queisen, “maar het zou fijn zijn als Gemeenten en Provincie hierover in gesprek willen gaan.” Volgens Queisen volgt hier binnenkort vanuit de Provincie actie op.

Cookieinstellingen