Variaties omtrent Eend – door toneelgroep M46

Foto: Theater Karroessel

Tijdens theaterfestival Spectaculo speelt toneelgroep M46 uit Maastricht op zondag 30 juni twee keer een voorstelling in Theater Karroessel.

In Variaties omtrent Eend zien we twee mannen, in een vreemde wereld. Hoe zij hier zijn gekomen, wie hen daar heeft geplaatst, het is voor hen niet duidelijk. Zij proberen uit alle macht greep te krijgen op hun omgeving door te redeneren en te discussiëren. Alles wordt uit de kast gehaald: kennis, logica, observatie. Het eendenleven is daarbij een terugkerende inspiratiebron. Wat kunnen zij leren van de eend? Misschien niets, maar ja, zoals één van de mannen zegt: “Niets is beter dan niets.” Ze kunnen niet anders dan samen zoeken naar wat het leven betekenis geeft, de moeite waard maakt en bedreigt. Dat dit niet lukt, is van minder belang, want ze weten maar al te goed: “Het is goed om een vriend te hebben. Het is goed om te babbelen met een vriend”.

Variaties omtrent Eend is het eerste toneelstuk van de Amerikaanse auteur David Mamet, dat – in 1972 – onder zijn eigen regie in Chicago werd opgevoerd. De vertaling is van Belgische auteur en acteur Daan Hugaert. Sander van Egmond heeft de voorstelling geregisseerd, mede in het kader van zijn masteropleiding aan de toneelacademie Maastricht.

Tekst: David Mamet – Regie: Sander van Egmond – Vormgeving: Elly Steegmans – Spel: Ige Dekker, Wouter Werner

Locatie: Theater Karroessel, Jupiterstraat 35, Geleen
Voorstelling: Variaties omtrent Eend
Aanvangstijden: 13:30 en 16:30 uur
Zaal: Platte Zaal (er zijn maar weinig zitplaatsen)
Entree: gratis

Cookieinstellingen