Politie behandelt dinsdag geen asielaanvragen als onderdeel actie

Foto: SGN

Politiemedewerkers van de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) op de locaties in Ter Apel en Budel nemen komende dinsdag geen asielaanvragen in behandeling.

Ze sluiten zich aan bij de acties voor een structureel vroegpensioen, meldt het Landelijk Actiecentrum Politieacties (LAC).

Komende dinsdag sluiten politiebureaus voor de derde keer voor 24 uur de deuren voor publiek. Door deze actie van de politievakbonden uit onvrede met het uitblijven van een nieuwe regeling voor vervroegde uittreding kan dan geen aangifte worden gedaan. Ook kunnen er geen documenten worden afgegeven. De nadruk van de sluitingen ligt dit keer op de AVIM-locaties, aldus het actiecentrum.

De AVIM doet onderzoek naar de identiteit en de verblijfsrechtelijke status van vreemdelingen en onderzoekt grootschaliger criminaliteit, zoals mensenhandel, mensensmokkel en identiteitsfraude. De sluiting dinsdag betekent dat politiemedewerkers van de AVIM in Ter Apel en Budel geen asielaanvragen in behandeling nemen, maar achter gesloten deuren zijn zij wel aan het werk, meldt het actiecentrum. “Alleen richten zij zich dan op andere belangrijke taken.”

De acties moeten politici en werkgevers ervan overtuigen dat politiemensen een mentaal en fysiek zwaar beroep uitoefenen, stelt het actiecentrum. “Dat besef lijkt nog niet tot iedereen door te dringen. Daarmee wordt blijkbaar ook niet de noodzaak gevoeld om mensen eerder te laten stoppen met werken.”

Cookieinstellingen