Komend weekend is het weer Kènjerfest in Sittard

Foto: SGN

In het weekend van 29 en 30 juni bruist het centrum van Sittard van activiteiten voor kinderen: Kènjerfest!

Boekhandel Krings haakt daarbij aan met op kinderen gerichte activiteiten op zaterdag en zondag.

Zaterdag 29 juni kun je van 14:00 tot 15:00 en van 15:15 tot 16:15 uur knutselen en voorlezen met Levina van Teunenbroek. Levina schrijft de zeer populaire serie De ridder zonder billen, De prins zonder billen, De prinses zonder stank, De koning zonder spierballen en in het najaar verschijnt De koning zonder kroon. Nu verscheen recent het Doeboek: De ridder zonder billen. Dit boek staat centraal vanmiddag. Knutselen uit dit boek: Teken een teckel!

Zondag 30 juni is er van 13:00 tot 14:30 uur voorlezen en kleuren met Marloes en Milou Beurskens naar aanleiding van hun boek De avonturen van Merel en Tijn. De Avonturen van Merel & Tijn is een (voor)leesboek voor klein en groot. Lekker voorlezen voor het slapengaan… Wegdromen bij je vriendje en vriendinnetje Merel & Tijn en de vele dieren. Ga jij mee op avontuur?

Van 15:00 tot 16:30 uur lezen Linda Gielen en Peggy Alofs voor en signeren ze het Limburgs Sprookjesboek. Er zijn ook kleurplaten in te kleuren. Linda heeft het boek samengesteld en de verhalen uitgezocht. Er zitten 31 Limburgse dialecten in het boek maar ieder sprookje is ook vertaald in het Nederlands. Zij zal er zijn mét mijn schatkist om voor te lezen en te signeren en eventueel te vertellen over het project. Peggy Alofs Peggy van Goud Verteltheater wil dan graag een verhaal in theatervorm brengen aan de aanwezigen.

Cookieinstellingen