Bewonersavond werkzaamheden Julianakanaal

Foto: SGN

Rijkswaterstaat gaat in augustus het Julianakanaal droogleggen tussen Berg aan de Maas en de oude sluis bij Born.

De werkzaamheden starten in augustus en duren waarschijnlijk tot in het voorjaar van 2025.

Bij het verruimen van het Julianakanaal tussen Berg en Obbicht, liep vorig jaar een bouwkuip vol met water. Rijkswaterstaat gaat deze volgelopen bouwkuip weghalen. Ook gaan de werkzaamheden om het kanaal te verruimen verder. Het kanaal wordt hiervoor afgezet en droog gepompt tussen Berg en de oude sluis bij Born.

Bewonersavond

Woont u in de buurt van het Julianakanaal en wilt u weten wat dit voor u betekent? Rijkswaterstaat en aannemer Van den Herik-Sliedrecht vertellen het u graag tijdens een bewonersavond

Datum: 4 juli
Locatie: Concordia Obbicht, Koestraat 8 in Obbicht
Inloop: 18.30 uur – einde 21:00 uur

Tijdens de bijeenkomst geven Rijkswaterstaat en Van de Herik-Sliedrecht op drie tijdstippen een presentatie: om 19:00 uur, om 19:45 uur en om 20:30 uur.

Verbreding en verdieping

Het Julianakanaal is onderdeel van de Maasroute: een belangrijke scheepvaartroute naar havens in België, Duitsland en Nederland. Deze Maasroute wordt geschikt gemaakt voor de zogenoemde tweebaksduwvaart. Dat zijn schepen van 190 meter lang, 11,4 meter breed en met een maximale diepgang van 3,5 meter. Hiervoor moet Rijkswaterstaat het Julianakanaal verbreden en verdiepen. Zo blijft de Maasroute ook in de toekomst begaanbaar voor grote schepen.

Vragen

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op de website van Rijkswaterstaat. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Bel dan naar 08008002.

 

Cookieinstellingen