Drielandentrein start vanaf 30 juni 2024

Foto: © Aron Nijs fotografie

Arriva, NS en NMBS zijn verheugd om aan te kondigen dat de langverwachte Drielandentrein vanaf zondag 30 juni 2024 officieel in bedrijf zal zijn.

Deze trein verbindt de steden Liège, Maastricht, Heerlen en Aachen, en biedt reizigers een directe verbinding tussen drie landen: Duitsland, Nederland en België.

De trein is een belangrijke mijlpaal voor het internationale treinverkeer en vergemakkelijkt het reizen in de Euregio. Reizigers kunnen vanaf zondag 30 juni comfortabel en snel van de ene internationale stad naar de andere reizen, waarbij een overstap in Maastricht tot het verleden behoort. Een belangrijke ontwikkeling voor zowel lokale bewoners, forenzen als toeristen.

Op station Maastricht vond woensdagmiddag een symbolische overdracht plaats waarbij een Arriva machinist de sleutel van de Drielandentrein overdroeg aan zijn collega van NMBS.

Michiel Cusell, regiodirecteur Arriva Limburg: “Met grote trots kondigen we de start van de Drielandentrein aan. Op 30 juni 2024 gaat deze unieke verbinding tussen Liège, Maastricht, Heerlen en Aachen van start. Dit is niet alleen een belangrijk moment voor het openbaar vervoer, maar ook een symbool van internationale samenwerking. De Drielandentrein verbindt niet alleen steden, maar ook mensen en culturen. Laten we samen bouwen aan een duurzame toekomst waarin reizen over grenzen heen vanzelfsprekend wordt. Arriva kijkt uit naar de eerste rit van de Drielandentrein en nodigt iedereen uit om aan boord te stappen en te genieten van deze bijzondere reis.”

Robert Kreijns van NS, vult aan: “Dit nieuwe treinproduct verbindt Nederland naadloos met België en Duitsland, waardoor reizigers gemakkelijk en efficiënt door de drie landen kunnen reizen. De NS is blij met de samenwerking en deze vorm van mobiliteit, die de grenzen tussen buurlanden vervaagt.”

De Drielandentrein maakt deel uit van de openbaar vervoerconcessie(s) die Arriva uitvoert in opdracht van de Provincie Limburg (NL) en go.Rheinland (DE). Voor het trajectdeel tussen Maastricht en Liège wordt samengewerkt met NS en NMBS.

Foto: De symbolische sleuteloverdracht tussen het Arriva en NMBS treinpersoneel op station Maastricht – © Aron Nijs fotografie

Cookieinstellingen