Ontwikkelingen in de winkelgebieden: stimuleringsregeling, extra promotie en meer

Foto: SGN

Op 26 februari is het startschot afgevuurd om onze winkelgebieden in Sittard-Geleen aantrekkelijker te maken om te winkelen en te wonen.

Dit is gedaan samen met verschillende ondernemers(verenigingen), vastgoedeigenaren, raadsleden en organisaties die ondernemers ondersteunen. Met uw ideeën zijn we aan de slag gegaan. We praten u graag bij over de laatste ontwikkelingen. Zo is er een subsidie beschikbaar voor ondernemers die een winkel of zaak willen beginnen in Sittard-centrum, Geleen-centrum of een van de andere wijkwinkelcentra.

Aantrekkelijke winkelgebieden

Tijdens de startbijeenkomst spraken we onder meer over het aantrekkelijker maken van onze winkelgebieden. Voor het centrum van Sittard, het recreatief winkelgebied van Sittard-Geleen, wil Centrum Management Sittard graag de koopweekenden naar een hoger niveau tillen. Met extra financiële steun van de gemeente kunnen zij de activiteiten verder verbeteren en meer aandacht geven aan de promotie. Het eerste koopweekend in mei was een groot succes en trok veel extra bezoekers naar de binnenstad van Sittard.

Na de welbekende Geleense Kermis, staan in Geleen centrum weer een paar mooie evenementen voor de deur. Zo vullen de straten van Geleen met toneel, muziek, cabaret en dans op 28, 29 en 30 juni tijdens het cultuurfestival Spectaculo. En kan iedereen op de Doe Dag (7 juli), van jong tot oud, terecht in Geleen voor allerlei activiteiten. Parkeren kan deze dag gratis in de marktgarage.

Natuurlijk richten we ons niet alleen op de centra. Zo zijn we ook in gesprek met de Steenweg, de aanloopstraat naar het centrum over het verbeteren van sfeer en beleving. Met de vertegenwoordigers van de andere winkelgebieden, zoals Born en de wijkwinkelcentra, plannen we snel na de zomer afspraken om aan tafel te gaan.

Verhogen bezoekersaantallen

Begin 2024 hebben we extra geld extra vrijgemaakt om bezoekers uit Nederland, België en Duitsland aan te trekken. Visit Zuid-Limburg zet hiervoor een mix van online en offline promotie in, gericht op winkelen, wandelen en fietsen in Sittard-Geleen. En om een bezoek nog aantrekkelijker te maken, is parkeren vanaf 26 mei elke zondag gratis op alle gemeentelijke parkeerplekken in Sittard centrum. Het gaat hierbij om het straatparkeren, de gemeentelijke parkeerplaatsen en de drie gemeentelijke parkeergarages: Parkeergarage Hub Dassenplein, Parkeergarage ABC en de Odaparking. Met het hulpmiddel ‘Zicht op Data’ volgt de gemeente sinds september 2023 samen met Centrum Management Geleen en Sittard de bezoekersaantallen in de centra.

Terugdringen leegstand

De afgelopen maanden hebben een aantal ondernemers prachtige winkels in Sittard-Geleen geopend. Daar profiteren we met z’n allen van. Om nog meer passende winkels te krijgen, is vanaf nu een stimuleringsregeling beschikbaar. Met deze regeling maken we verhuizen naar of vestigen in het centrum van Geleen, Sittard en de wijkwinkelcentra aantrekkelijker, met behulp van een financiële bijdrage en professioneel advies. Lees meer informatie over deze regeling.

Heeft u vragen of wilt u ideeën met ons delen? Neem dan contact op met [email protected] of [email protected].

Cookieinstellingen