Vandaag tweede dag Kènjerfest in Sittard

Foto: SGN

Kènjerfest in Sittard duurt dit jaar twee dagen, dus ook vandaag mogen de ouders en grootouders met hun kinderen en kleinkinderen mee om te winkelen in Sittard.

Parkeren is vandaag overigens gratis in de gemeentelijke parkeergarages (Hub Dassenplein, Parkeergarage ABC, Odaparking) en op straat en openbare parkeerterreinen.

Tijdens Kènjerfest zijn er tal van activiteiten in het historisch centrum van Sittard georganiseerd. Kinderen die eraan meedoen krijgen gratis een stempelkaart mee waarmee ze iets lekkers kunnen verdienen.

Vandaag stond onder meer het poppenspel de Muizenprinses op het programma (foto boven dit bericht) en dat leidde tot enthousiaste reacties van de jonge toeschouwers.

Morgen zijn er opnieuw tal van activiteiten en tractaties:

  1. Gratis ijsje
    Door: Elao, Steenweg 55. Proef de speciale KènjerFest-smaak bij Elao op de Steenweg. Wat is er nou lekkerder dan even een heerlijk koud ijsje eten?! Smullen maar!
  2. Badeentjes hengelen
    Door: Rammelaer, Steenweg 24. Hengel zo veel mogelijk badeentjes uit de vijver en ontvang een leuke kleurplaat. Post deze kleurplaat op social media en maak kans op een leuk badderpakket!
  3. Formule 1 simulator
    Door: Entertainmenthuis, voor Brasserie Leven. Neem plaats in een Formule 1 simulator en vlieg over het circuit van Monaco, Singapore of Zandvoort. Zet jij de snelste tijd neer?
  4. Knutselen met kinderboekenschrijfster Levina Teunenbroek
    Door: Boekhandel Krings, Brandstraat 23. Levina Teunenbroek, bekend van ‘De ridder zonder billen’ en andere billenboeken gaat tussen 14:00 en 16:00 uur met de kinderen aan de slag!
  5. Meet & Greet met Elsa
    Door: Sittard. Genieten voorop, kruising Limbrichterstraat-Walstraat. Let it goooo! Wil je een echte prinses ontmoeten? Dat kan! Elsa komt deze dag naar Sittard. Ga met haar op de foto en laat een mooie, magische glittertattoo zetten of laat je mooi schminken!
  6. Slijm maken
    Door: Cotton Candy, Walstraat 4. Het is deze dag een slijmerige bedoeling bij Cotton Candy. Maak tussen 13:00 en 15:00 uur je eigen slijm!
  7. Veters strikken
    Door: Durlinger Schoenen, Limbrichterstraat 42. Haal jij je strikdiploma bij Durlinger? Als je geslaagd bent, ga je met wat lekkers naar huis!
  8. Knutsel je eigen frisbee
    Door: Stoer en zo, Limbrichterstraat 30. Ga aan de slag met alle mooie kleurtjes en maak er een super coole frisbee van!
  9. Gratis kindertosti
    Door: Brasserie Murphy’s, Limbrichterstraat 27. Plof tussen al het spelen en knutselen even neer bij Brasserie Murphy’s en smul van een heerlijke kindertosti!
  10. Trampolinepark
    Door: Amuserent, Markt. Spring vandaag een gat in de lucht op het trampolinepark! Het trampolinepark is te vinden op de Markt.
  11. Ritje in een 4×4 legerauto
    Door: Heritage 4×4, Markt. Altijd al eens in een legerauto willen zitten? Dit is je kans! Stap in op de Markt en rij via de Oude Markt richting het Kerkplein.
  12. Win jij de skippyballenrace?
    Door: Café Schtad Zitterd, Markt 25. Leg jij met succes het parcours af per skippybal? Als je aan de overkant bent, kun je genieten van een zomerse kindercocktail!
  13. Cd-hoesjes versieren
    Door: Music Machine, Paardestraat 11. Knutsel je eigen Cd-hoesje bij Music Machine Sittard! Ga aan de slag met de leukste kleurtjes, stickers en glitters!
  14. Oudhollandse spellen
    Door: Speels, Putstraat 21. Bliklopen, touwtjespringen, spijkerpoepen, papa en mama kennen deze spelletjes vast nog wel. Leef je uit tijdens dit toffe parcours op de Putstraat!
  15. Brandjes blussen
    Door: Brandweer Sittard, Tempelplein. Help jij de brandweer met het blussen van de brandjes? Op het Tempelplein zal de brandweer aanwezig zijn en samen met de kids en een brandslang aan de slag gaan met de brandjes! Heel veel waterplezier dus!
  16. Nao veure Fortuna!
    Door: Fortuna Sittard, Paradijsstraat 1A. Ga op de foto bij de ‘Fortuna fotomuur’ en met de Mascotte van Fortuna!
  17. Vrolijke bloempotjes
    Door: JOY. Urban Jungle, Misboekstraat 10. Schilder jij het mooiste bloempotje van Sittard? Bij JOY. Urban Jungle ga je aan de slag met je eigen vrolijke bloempotje!
  18. Gratis portie churros
    Door: Timmermans, Carnavalsbeeld. Heb je minimaal vijf activiteiten gedaan? Ga dan naar de churroskraam van Timmermans bij het carnavalsbeeld, laat je flyer zien en krijg wat lekkers! Want dat heb je wel verdiend na al dat spelen en knutselen.

 

Cookieinstellingen