Kinderen genoten in centrum van Sittard

Afgelopen zaterdagmiddag en vooral zondagmiddag – koopzondag in Sittard – was de gemiddelde leeftijd van het publiek in de winkelstraten aanmerkelijk lager dan normaal.

Dat had alles te maken met Kènjerfest, een tweedaags evenement waarmee de Sittardse winkeliers zich helemaal richten op het jongste publiek. Er waren dan ook tal van leuke activiteiten georganiseerd en daaraan werd actief en enthousiast meegedaan. Of het nou om een voorleesuurtje rond de Ridder zonder Billen bij boekhandel Krings ging, om knutselen en tekenen bij Stoerenzo, een ritje in een legerauto of liever in een racesimulator, trampolinespringen of blussen bij de brandweer ging, de kinderen genoten er zichtbaar van. En door mee te doen aan activiteiten verdienden ze stickers om op een kaart te plakken. Vijf stickers waren goed voor iets lekkers: een ijsje bijvoorbeeld, of een portie churros.

Kènjerfest is een dag waarop jonge gezinnen met plezier de stad intrekken, omdat de kinderen in het middelpunt staan. Een echt kinderfeest dus. En dat wil je niet missen.

Kènjerfest werd georganiseerd door Centrummanagement Sittard in samenwerking met de winkeliers.

Cookieinstellingen