Afgelopen half jaar meer motoren verkocht in Nederland

Foto: Freep!k

In Nederland werden in de eerste helft van dit jaar meer motoren verkocht, melden brancheverenigingen RAI Vereniging en BOVAG.

In januari tot en met juni zijn 12.440 motoren op kenteken gezet, 13,6 procent meer dan in diezelfde periode vorig jaar.

Motorfietsen zijn de afgelopen jaren volgens de koepelorganisaties steeds populairder geworden. Dit komt volgens een woordvoerder van BOVAG onder meer doordat de voertuigen vaker worden gebruikt voor woon-werkverkeer nu het drukker op de weg is. “Als de drukte en files toenemen ben je net wat flexibeler en wendbaarder dan met een auto. Ook in de stad.” Dat zou een motor volgens hem aantrekkelijker maken voor een grotere groep mensen. RAI Vereniging ziet dat meer mensen hun motorrijbewijs halen.

In juni 2024 werden meer dan 2200 motoren geregistreerd. Dit is 4,2 procent meer dan in juni 2023, aldus de organisaties.

Kawasaki was het afgelopen half jaar het populairste merk. 1966 motoren van dit merk werden op kenteken gezet. Yamaha en BMW vulden de top drie bestverkochte merken aan. Motoren van Yamaha werden 1916 keer geregistreerd en BMW 1738 keer. In de maand juni was Yamaha echter het populairste merk en zijn MT-07 was met 87 registraties het meest verkochte model.

Vorig jaar was volgens de brancheverenigingen het beste verkoopjaar sinds in ieder geval 2010. In heel 2023 werden 17.501 nieuwe motorfietsen op kenteken gezet, een stijging van 13 procent vergeleken met 2022.

 

Cookieinstellingen