Permanente locatie bieZefke op Odasingel 86

<em>Odasingel 86</em>
Odasingel 86
Foto: beeldcitaat google

Inloopvoorziening bieZefke is sinds 2018 in gesprek met de gemeente over permanente, geschikte huisvesting voor de doelgroep die gebruik maakt van de dagelijkse inloop.

Samen met ZOwonen, Moveoo en het bestuur van bieZefke heeft de gemeente een grondige zoektocht gedaan naar mogelijkheden om de dagbesteding van Moveoo en de inloop van bieZefke in één pand te huisvesten. De panden waar dit gezamenlijke programma van eisen te realiseren was, bleken echter om verschillende redenen niet geschikt. Daarom is in het bestuurlijk overleg met ZOwonen, Moveoo en bieZefke besloten opnieuw te kijken naar mogelijkheden voor huisvesting, dit keer voor alleen de inloopvoorziening bieZefke.

Na weer een lange zoektocht is Odasingel 86 in Sittard naar voren gekomen. Het pand heeft de juiste bestemming en ligt op loopafstand van de hoofdlocatie van Moveoo. De directe buur is Volt. Deze heeft andere openingstijden dan bieZefke. Het pand is verder half vrijstaand en heeft een eigen kleine buitenruimte aan de Baandert. Hier kan met groen een zichtafscheiding gemaakt worden.

Op dit moment wordt een deel van het pand op één middag per week gebruikt door de Voedselbank. De Voedselbank wil graag het concept verder ontwikkelen naar een winkelconcept. Hiervoor is andere huisvesting noodzakelijk. De Voedselbank heeft inmiddels nieuwe huisvesting gevonden.

Om de activiteiten van bieZefke in dit pand uit te kunnen voeren, zijn vooraf een aantal onderhoudswerkzaamheden nodig. Het doel is dat bieZefke per 1 januari 2025 is verhuisd van de huidige tijdelijke locatie aan de President Kennedylaan naar de nieuwe plek.

Cookieinstellingen