Themabijeenkomst Alzheimercafé: Dementie en voeding

Foto: SGN

Op dinsdag 16 juli vindt de themabijeenkomst Dementie en voeding plaats in Alzheimer Café Sittard-Geleen.

De bijeenkomst begint om 19:00 uur en duurt tot 21:00 uur.

Mensen met dementie kunnen problemen ervaren met eten en drinken. Zelfstandig eten kan moeilijk(er) worden, ze kunnen weinig eetlust of juist ongeremde honger hebben, de smaak kan veranderen of er kunnen slikproblemen ontstaan.

Voldoende én gezonde voeding, en samen genieten van eten, is daarom voor veel mensen met dementie en hun naaste(n) niet meer vanzelfsprekend.

Diëtiste Jolanda Gebben neemt u deze avond mee in haar verhaal over het belang van gezond blijven eten voor mensen met dementie, en hoe u als mantelzorger ervoor kan zorgen dat uw naaste met dementie ook gezond blíjft eten.

Bart Vossen is verbonden aan de Onvergetelijke Kookclub voor mensen met dementie (een initiatief van Alzheimer Nederland) en vertelt graag over zijn ervaringen tijdens deze bijzondere kookavonden.

Alzheimer Café Sittard-Geleen ontvangt u deze bijeenkomst graag in zomerse sferen, met een lekker drankje en gezonde hapjes.

Programma

  • 19:00 uur – inloop
  • 19:30 uur – start programma
    • Spreker – Jolanda Gebben, diëtiste Cicero Zorggroep
    • Pauze
    • Spreker – Bart Vossen van de Onvergetelijke Kookclub Maastricht Samen in gesprek – met Marion Vromen
  • 21:00 uur – einde

Alzheimer Café Sittard-Geleen – Odasingel 90 Sittard – is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, naasten, belangstellenden en beroepskrachten.

Cookieinstellingen