Tweede eiditie van de Dag van het Indisch Erfgoed

Foto: © Freep!k

Na een geslaagde eerste editie vorig jaar, organiseert Stichting Waringin ook dit jaar samen met Filmhuis de Spiegel (Royal theater) een “Dag van het Indisch Erfgoed”.

De dag vindt plaats op zondag 14 juli aanstaande in Royal Theater in Heerlen, Stationsplein 5. Inloop vanaf 13:00 uur, start programma om 14:00. Einde van de middag rond 18:30 uur.

Op deze Dag van het Indisch Erfgoed wordt aandacht besteed aan diverse facetten van de Indische cultuur, Indisch cultureel erfgoed en uiteraard ook aan Inidsche historie. Een middag met veel cultuur, muziek en dans. Daarbij wordt er ook voor de innerlijke mens gezorgd. Tijdens deze middag zullen derhalve heerlijke handgemaakte Indische snacks verkrijgbaar zijn.

Stichting Waringin heeft naast het oprichten van een regionaal herdenkingsmonument en het jaarlijks organiseren van de (regionale) herdenkingsdag op 15 augustus, in de ABP tuin, nog een tweede doelstelling. De stichting organiseert tevens diverse educatieve/cultureel gerichte initiatieven zoals interactieve historische themabeschouwingen met betrekking tot voormalig Nederlands-Indië, culturele workshops, deelname aan schoolprojecten van educatieve aard, met als direct raakvlak de geschiedenis van het voormalig koloniaal Nederlands-Indië en/of haar cultureel erfgoed.

Cookieinstellingen